Τένις

US Open: Μυθική εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη που «υπέταξε» με 2-0 την Πλίσκοβα - η πρώτη Ελληνίδα στα ημιτελικά της διοργάνωσης! (video)

US Open: Μυθική εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη που «υπέταξε» με 2-0 την Πλίσκοβα - η πρώτη Ελληνίδα στα ημιτελικά της διοργάνωσης! (video)
Η Μαρία Σάκκαρη με μία ονειρεμένη εμφάνιση, προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open, αφού επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Καρολίνα Πλίσκοβα, και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης!
Σχετικά Άρθρα
Πώς μπορούσε να χάσει, άραγε, αυτή η Μαρία Σάκκαρη που παρουσιάστηκε στο Arthur Ashe Stadium;

Η ελληνίδα τενίστρια, με μία αψεγάδιαστη εμφάνιση από τη γραμμή του σερβίς, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της, Καρολίνα Πλίσκοβα, της οποίας επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4)!

Ενδεικτικό της κυριαρχίας της είναι το γεγονός πως κέρδισε 22 σερί πόντους από το σερβίς της, ενώ δεν έδωσε κανένα break point στην αντίπαλό της καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού!

Πλέον, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στα ημιτελικά του US Open, όπου την Παρασκευή (10/09, 03:30) θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έμα Ραντουκάνου, Νο.150 της παγκόσμιας κατάταξης!
Ένα break από νωρίς και το αψεγάδιαστο σερβίς της, «σφράγισαν» το πρώτο σετ!
 
Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε το παιχνίδι με δύο αβίαστα λάθη στο πρώτο της σερβίς, τα οποία, ωστόσο, διόρθωσε άμεσα, με δύο winners που βασίστηκαν στο εξαιρετικό της forehand
 
Με το ίδιο «όπλο», στο τρίτο game του πρώτου σετ, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της break και να πάρει προβάδισμα από νωρίς! 
 
Ακολούθησε ένα love-game για να γράψει το 3-1, με την Πλίσκοβα να μην μπορεί να βρει απαντήσεις τόσο στο σερβίς, όσο και στη διαρκή κίνηση της Σακκαρη στο court. 
 
Η Τσέχα έβγαλε αντίδραση και παρότι το πέμπτο game οδηγήθηκε στην ισοπαλία, κατάφερε να το κλείσει με τον δεύτερο της άσο και να κάνει το 3-2.
Ωστόσο, η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δικό της σερβίς. Με εκπληκτικό ποσοστό τόσο στο 1ο (88%) όσο και στο δεύτερο (83%), έφτασε με ένα ακόμη love-game και περίσσεια άνεση στο 4-2. 
 
Κάτι ανάλογο έπραξε και η αντίπαλος της, που έχασε μόλις έναν πόντο στο έκτο game και μείωσε σε 4-3, με το δεύτερο σερβίς της, ωστόσο, να παραμένει ως εκείνο το χρονικό σημείο σε πολύ χαμηλά επίπεδα (40%). 
 
Μαρία Σάκκαρη βρήκε δύο άσους και για τρίτη συνεχόμενη φορά στο δικό της σερβίς δεν έχασε πόντο! 
 
Με το σκορ διαμορφωμένο στο 5-3, η Καρολίνα Πλίσκοβα σέρβιρε για να παραμείνει «ζωντανή» στο πρώτο σετ. Η Ελληνίδα τενίστρια παρότι προηγήθηκε με 0-30, είδε την αντίπαλο της να επιστρέφει και να αποτρέπει ένα δεύτερο break στο σερβίς της. 
 
Η κατάκτηση του πρώτου σετ περνούσε από τη γραμμή της Μαρίας Σάκκαρη και για ακόμη μια φορά, δεν λάθεψε! Δεν έχασε για τέταρτη σερί φορά πόντο στο σερβίς της και έκλεισε το πρώτο σετ μέσα σε μόλις 35 λεπτά, με μεγαλύτερη άνεση από ό,τι δείχνει το 6-4!

Το πρώτο σετ σε... επανάληψη, αφού τίποτα δεν μπορούσε να τη σταματήσει!
 
Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με εξίσου δυναμικό τρόπο και το δεύτερο σετ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα δύο break points που είχε στο πρώτο game και η Πλίσκοβα, έστω και με δυσκολία, κράτησε το σερβίς της.
 
Όταν κλήθηκε η ίδια να σερβίρει, ισοφάρισε σε 1-1 με άνεση, χάνοντας μόλις δύο πόντους, με τον δεύτερο να προέρχεται από το πρώτο της διπλό λάθος στο παιχνίδι! 
 
Η σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο σετ, από τη γραμμή του σερβίς, Καρολίνα Πλίσκοβα, έγραψε δίχως να «ιδρώσει» το 2-1, αλλά συνέχισε να μην βρίσκει απαντήσεις στις εμπνεύσεις της Μαρίας Σάκκαρη που έκανε το 2-2 με ένα ακόμη love-game
 
Η Ελληνίδα τενίστρια προσπάθησε να οδηγήσει το πέμπτο game σε μεγάλα rally, όπου και είχε το πλεονέκτημα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά η Τσέχα αντίπαλός της δεν της άφησε τα περιθώρια. 
 
Παρότι το 3-2 είχε διαμορφωθεί και το δεύτερο σετ όδευε προς τα τελευταία του στάδια, η Σάκκαρη βρήκε το έκτο της love-game στη βραδιά! 
 
Στο έβδομο game βρήκε και πάλι δύο break points, αλλά αυτήν τη φορά κατάφερε να τα μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο και να «σπάσει» το σερβίς της αντιπάλου της, για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ και με το 4-3 να πάρει σημαντικό προβάδισμα! 
 
Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε όταν σερβίρει η ίδια, ξεκίνησε με άσο το όγδοο game, έχασε μόλις έναν πόντο και με το 5-3, βρέθηκε μία «ανάσα» από τα ημιτελικά! 
 
Με τις «μηχανές» στο κόκκινο, ούτε το εύκολο κράτημα της Πλίσκοβα στάθηκε ικανό να ανακόψει την ορμή της Σακκαρη. Με σοβαρότητα και ψυχραιμία, ακόμη κι όταν τα πράγματα έδειξαν να περιπλέκονται στο 10ο game που οδηγήθηκε στην ισοπαλία, έκλεισε και το δεύτερο σετ στο 6-4, τσεκάροντας το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του US Open! Εκεί θα συναντήσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά, την 18χρονη Βρετανή, Έμα Ραντουκάνου, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσω των προκριματικών!

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Παρασκεύης (10/09, 03:30)! Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0