Τένις

Ο Τσιτσιπάς μεγαλώνει και οι επιτυχίες του… γιγαντώνονται! (video)

Ο Τσιτσιπάς μεγαλώνει και οι επιτυχίες του… γιγαντώνονται! (video)

Με αφορμή τα γενέθλια του Στέφανου Τσιτσιπά, το «BN Sports» του εύχεται χρόνια πολλά και παρουσιάζει τις 10 στιγμές της καριέρας του που τον έχουν οδηγήσει στην κορυφή του τένις.

Σχετικά Άρθρα

«Πάρτι» για τα 23α του γενέθλια κάνει ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο… Tsitsifast γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1998 στην Αθήνα και πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στον χώρο του επαγγελματικού τένις το 2016.

Από την πρώτη του συμμετοχή μέχρι και την πιο πρόσφατη η πορεία της καριέρας του είναι μόνο ανοδική. Παράλληλα είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στη λίστα των 100 καλύτερων αντισφαιριστών και πριν από λίγες ημέρες μάλιστα εξασφάλισε το Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP!

Το «BN Sports» προς τιμήν των γενεθλίων του θυμάται τις 10 καλύτερες στιγμές της έως τώρα πορείας του:

1. Ο «παρθενικός» του τίτλος στη Στοκχόλμη

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Στέφανος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ερνέστ Γκούλμπις στον τελικό του τουρνουά στη Στοκχόλμη. Εκεί έκανε την υπέρβαση, επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Λετονού και τελικά κατέκτησε τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο σε ηλικία μόλις 20 ετών!

2. Το σημαδιακό τρόπαιο στη Μασσαλία

Ο Φεβρουάριος του 2019 ήταν σημαδιακός για τον Τσιτσιπά. Εκείνη την περίοδο όχι μόνο πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, με την επιτυχία του στο Open της Μασσαλίας κόντρα στον Μικαΐλ Κουκούσκιν με 2-0 σετ (7-5, 7-6 (5)), αλλά σημείωσε την αρχή μιας ονειρεμένης χρονιάς.

3. Ο πρώτος «χωμάτινος» τίτλος στο Εστορίλ

Το «τικ» στη λίστα των επιτυχιών του Στέφανου μπήκε και δίπλα από τον μήνα του Μαΐου του 2019! Τότε ο κορυφαίος τενίστας αντιμετώπισε τον Πάμπλο Κουέβας στον τελικό του Estoril Open, τον οποίο και κατάφερε να κερδίσει με 2-0 σετ (6-3, 7-6 (4)). Με αυτόν τον τρόπο έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου σε χωμάτινη επιφάνεια και στον τρίτο σε συνολικά έξι τελικούς!

4. Η κορυφαία των κορυφαίων διάκριση

Το 2019 έκλεισε με την πρώτη του εμφάνιση στο ATP Finals, όπου όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει πρώτος στον όμιλο ανάμεσα σε Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Ναδάλ, αλλά πέταξε έξω και τον Ρότζερ Φέντερερ! Στον τελικό του τουρνουά αντιμετώπισε τον Ντόμινικ Τιμ, τον οποίο και νίκησε με 3-0 σετ (6-7(6), 6-2, 7-6(4)).

5. Το back to back στη νότια Γαλλία

Ο Στέφανος έχει μια… αδυναμία στο τουρνουά της Μασσαλίας, γεγονός που απέδειξε με τη δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του Open το 2020. Στον τελικό «πάτησε κάτω» τον Φέλιζ Οζέ Αλιασίμ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και σήκωσε το τρόπαιο της νίκης!

6. Ο «γαλανόλευκος πρίγκιπας» των Masters

Μόλις 1 ώρα και 11 λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος στον τελικό του Monte – Carlo Masters προκειμένου να «καθαρίσει» τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον περασμένο Απρίλιο. Με το τρόπαιο αυτό ο Tsitsifast έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας με τίτλο Masters!

7. Η σύνθεση του επτάστιχου των τίτλων στη Λυών

Ο έβδομος και πιο πρόσφατος τίτλος του Τσιτσιπά σημειώθηκε στα τέλη του Μάη στη Λυών. Το 2-0 σετ (3-6, 3-6) επί του Κάμερον Νόρι στον τελικό απεδείχθη αρκετά εύκολο και ήταν αυτό που χάρισε στον Έλληνα την κούπα!

8. Οι πρώτες στιγμές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Στέφανος παραβρέθηκε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την παρουσία του στο Τόκιο. Μπορεί το ταξίδι του να ήταν σχετικά σύντομο καθώς αποχαιρέτησε το ολυμπιακό τουρνουά στο μονό ανδρών στη φάση των «16», ενώ πλάι στη Μαρία Σάκκαρη κατάφεραν να προχωρήσουν μέχρι τα προημιτελικά.
tsitsipas-sakkari-1.png

9. Ο πρώτος τελικός στο Roland Garros και το… νόημα της ζωής

Στον πρώτο του τελικό σε Roland Garros ο Στέφανος πάλεψε σαν λιοντάρι, αλλά τελικά λύγισε στο μεγαθήριο του Νόβακ Τζόκοβιτς. Η ήττα του με 3-2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) δεν σήμαινε τίποτα στο τέλος της ημέρας καθώς ο θάνατος της γιαγιάς του τενίστα πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του ματς και στη συνέχεια η συγκινητική του ανάρτηση για εκείνη, επισκίασαν το αποτέλεσμα. Ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο τόνισε πως το νόημα της ζωής δεν είναι η νίκη και η ήττα, αλλά η απόλαυση της κάθε στιγμής.

10. Στην κορυφή του κόσμου

Ο Στέφανος «εκτοξεύτηκε» στο top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, σημειώνοντας νέο career – high. Πλέον, στα 23 του (!), ο κορυφαίος τενίστας βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστα της ATP με τον δρόμο που του ανοίγεται στο μέλλον να είναι μόνο λαμπρός!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0