Τένις

Roland Garros: Η ασταμάτητη Σάκκαρη γράφει ιστορία στο Παρίσι! (video)

Roland Garros: Η ασταμάτητη Σάκκαρη γράφει ιστορία στο Παρίσι! (video)

Με τη νίκη της επί της Κένιν με 2-0 σετ η Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται στους «8» ενός Grand Slam.

Μια τρομερή εμφάνιση έκανε η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Σοφία Κένιν, καθώς επικράτησε της Αμερικανίδας 2-0 σετ (6-1, 6-3) στο ματς για τους «16» του τουρνουά. Με τον τρόπο αυτό η 25χρονη πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και έγραψε έτσι ιστορία καθώς είναι η πρώτη Ελληνίδα στην Open Era που παίρνει την πρόκριση στους «8» ενός Major.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο σετ στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και τελικά έκλεισε στο 7ο game, όταν έκανε ένα love service game για το 6-1! Την ίδια στιγμή το Νο 5 του ταμπλό φαινόταν πως δεν μπόρεσε να σταματήσει την φόρα της Ελληνίδας και συνεπώς υπέκυψε στο παιχνίδι της.

Στο δεύτερο σετ η Κένιν βρήκε τα όποια ψυχολογικά αποθέματα της είχαν μείνει, καταφέρνοντας να σβήσει το match point και να μειώσει σε 5-2. Αργότερα έκανε break, εκμεταλλευόμενη ένα διπλό λάθος της Μαρίας, με αποτέλεσμα να μειώσει περισσότερο σε 5-3. Σ’ εκείνο το σημείο η Σάκκαρη κατάφερε να «ξεμουδιάσει», να φέρει το game στα ίσα και λίγο αργότερα να αξιοποιεί το match point της!

Η Μαρία έγινε επίσης η πρώτη Ελληνίδα που βρίσκεται στα προημιτελικά του Roland Garros από το 1925, όταν το είχε κάνει η Ελένη Κοντοσταύλου (ήταν ημιφιναλίστ τότε). Η επόμενή της αντίπαλος θα είναι μία εκ των Ίγκα Σβίατεκ (Νο8) και Μάρτα Κόστιουκ (Νο81) οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν αργότερα σήμερα (07/06, 22:00).



Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0