Sports Βusiness

Γιγάντωση με ρεκόρ 20ετίας για τη Λίβερπουλ, η φανέλα που «φυσάει» και τα καλύτερα είναι μπροστά!

Γιγάντωση με ρεκόρ 20ετίας για τη Λίβερπουλ, η φανέλα που «φυσάει» και τα καλύτερα είναι μπροστά!

Η Λίβερπουλ διανύει παραγωγικές σεζόν όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και στο οικονομικό τομέα, δείχνοντας πως η εξέλιξή της έχει κλείσει τη ψαλίδα εκτός χορταριού, με το παρόν της ομάδας να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον…

Σχετικά Άρθρα

Στο χορτάρι ανταγωνίζεται στα… ίσια την «υπερηχητική» Μάντσεστερ Σίτι, κοιτώντας στα μάτια την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στη φετινή κούρσα του τίτλου της Premier League. Όμως η Λίβερπουλ έχει μάθει να παίζει μπάλα και… εκτός αγωνιστικού χώρου, εκεί όπου κλείνει τη ψαλίδα μπαίνοντας στο κλειστό κλαμπ του TOP 5 των οικονομικών γιγάντων!

Μετά από 20 χρόνια η Λίβερπουλ κατάφερε να μπει στο TOP 5 των ομάδων με τα μεγαλύτερα έσοδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Deloitte Money League 2019/20. Μπροστά της βρίσκονται μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Τα έσοδα των ομάδων… ζαλίζουν και αναγράφονται σε εκ. λίρες στον παρακάτω πίνακα:

FM_K1yZWUAAEaA6.jpg

Τα τηλεοπτικά έσοδα έφτασαν το ποσό των 266 εκ. λιρών με ετήσια αύξηση 32%, αντισταθμίζοντας επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Premier League. Μεγαλύτερο ποσό εξασφάλισαν μόνο οι ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στον περσινό τελικό του Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι:
1_131.jpg

Η Nike ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ αντικαθιστώντας τη New Balance στη σεζόν 2020/21. Μπορεί η οικονομική βάση να είναι χαμηλότερη για 30 εκ. λίρες αλλά με το 20% των εμπορικών δικαιωμάτων που ανήκουν στη Λίβερπουλ η συμφωνία αποτιμάται στα 70 εκ. λίρες. Η χορηγία της Standard Chartered είναι 40 εκ. λίρες ενώ έχει γίνει ειδική συμφωνία και για τις προπονητικές εμφανίσεις με το ποσό να φτάνει τις 20 εκ. λίρες.

NewLFCKit.jpg

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρει για το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί η Λίβερπουλ: «Δεν είναι αυτό που λέμε στη Γερμανία κολύμπι στο χρήμα. Είναι ένας πλούσιος σύλλογος αλλά η πολιτική που ακολουθεί είναι ξεκάθαρη. Ξοδεύουμε ότι κερδίζουμε. Αν κερδίζουμε περισσότερα, μπορούμε να ξοδέψουμε περισσότερα».

Ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις που έχει κάνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίβερπουλ Άντι Χιουζ, δίνοντας το στίγμα για το μέλλον του συλλόγου: «Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να λειτουργούμε σεβόμενοι τους κανόνες του Financial Fair Play. Αλλά θα συνεχίσουμε να επανεπενδύουμε εντός και εκτός γηπέδου για να ανταγωνιζομαστε στο υψηλότερο επίπεδο».

Το μότο του Γιούργκεν Κλοπ “Let’s challenge everyone, let’s fight for everything” βρίσκει εφαρμογή σε αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο για τη Λίβερπουλ, με τους “Reds” να διανύουν άκρως παραγωγική περίοδο και τα καλύτερα να είναι μπροστά!

1595489518_068619_noticia_normal.jpg

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0