Football Talk

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 1-0: Δεν σταματούν να κερδίζουν και να… κυνηγούν τη Σίτι οι «κόκκινοι»! (video)

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 1-0: Δεν σταματούν να κερδίζουν και να… κυνηγούν τη Σίτι οι «κόκκινοι»! (video)

Μπορεί η Λίβερπουλ να δυσκολεύτηκε απέναντι στην Γουέστ Χαμ, η οποία της είχε σταματήσει και το σερί στον πρώτο γύρο, αλλά τώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το Άνφιλντ μίλησε, οι «κόκκινοι» επικράτησαν (1-0)  και η καταδίωξη στη Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζεται δίχως φρένα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τις 12 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις!

Με «σπασμένα» τα φρένα συνεχίζει η Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να φτάνει τις 12 συνεχόμενες νίκες, όπως και το 2007, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Σαντιό Μανέ στο ματς της 28ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ.

Και αν στο Άνφιλντ υπάρχει πάντα φαβορί, με τη νίκη των «κόκκινων» να θεωρείται δεδομένη, πρέπει να τονίσουμε πως η Γουέστ Χαμ ήταν η ομάδα που σταμάτησε το αήττητο σερί της Λίβερπουλ στα 34 παιχνίδια, στο 3-2 του πρώτου γύρου.

Τα πράγματα όμως τώρα ήταν διαφορετικά, ακόμη και αν ο Κώστας Τσιμίκας δεν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας του στην τρέχουσα σεζόν. Στον φρενήρη ρυθμό του πρώτου μέρους άλλωστε, μόνο μία ομάδα θα μπορούσε να ευνοηθεί.


Και αυτή ήταν δεδομένα το σύνολο του Κλοπ. Η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα στο 27ο λεπτό με το 12ο γκολ του Σαντιό Μανέ στο πρωτάθλημα, έπειτα από σέντρα-σουτ του Αλεξάντερ Άρνολντ, ξεπερνώντας με… γκολ την τεράστια ευκαιρία του Σαλάχ με την έναρξη της αναμέτρησης που εξουδετέρωσε ο Φαμπιάνσκι.


Ωστόσο, τα «σφυριά» δεν είναι μία ομάδα που περιορίζονται, ακόμη και αν βρεθούν πίσω στο σκορ. Διεκδίκησαν τις πιθανότητές τους και απώλεσαν τεράστια ευκαιρία στο 39ο λεπτό, όταν ο Βλάσιτς βρέθηκε απέναντι στον Άλισον, τον «έσκαψε» αλλά ο Αλεξάντερ Άρνολντ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, προλαβαίνοντας την μπάλα και ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς!


Το 1-0 του πρώτου μέρους ήταν «χορταστικό», αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήλεγξαν τον ρυθμό, με τα πράγματα να απλοποιούνται όταν ο Μπόουεν αποχώρησε ως τραυματίας και όπως όλα δείχνουν θα σταματήσει το σερί των 158 συνεχόμενων αγώνων του στην Premier League.

Ο Ντίας δεν μπόρεσε στο 64ο λεπτό να κάνει το 2-0 και από την στιγμή που η Λίβερπουλ δεν «κλείδωνε» το ματς, οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να ελπίζουν. Ο Λαντσίνι έχασε όμως μία τεράστια ευκαιρία στο 69’, ο Αντόνιο ακόμη μία στο 80’, με τον Κεϊτά να τον προλαβαίνει και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους!

Η διαφορά με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ξανά στο τρεις και το 12/12 της Λίβερπουλ δεσπόζει δικαίως στο 2022!


Ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (90' Κεϊτά), Σαλάχ (79’ Ζότα), Ντίας (95' Τζόουνς), Μανέ

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ντόουσον, Ζούμα, Κρέσγουελ, Τζόνσον, Μπόουεν (54’ Μπενράχμα), Σούτσεκ, Λαντσίνι, Βλάσιτς(61΄ Νομπλ), Φορνάλς (93' Τσέστερς), Αντόνιο

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0