Sports Βusiness

Οι λεπτομέρειες πίσω από το συμβόλαιο του Ντάνι Άλβες: Ποσό- «έκπληξη», η οψιόν και πότε παίζει

Οι λεπτομέρειες πίσω από το συμβόλαιο του Ντάνι Άλβες: Ποσό- «έκπληξη», η οψιόν και πότε παίζει

Ο Ντάνι Άλβες επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα έπειτα από εισήγηση του Τσάβι και το BN Sports σας αναλύει τι κρύβεται πίσω από το ιδιαίτερο συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα».

Σχετικά Άρθρα

Πέρασαν πέντε χρόνια από τη μέρα που ο Ντάνι Άλβες αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα με επόμενους προορισμούς τις Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Σάο Πάολο. Από την τελευταία, έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι και είχε εκφράσει ουκ ολίγες φορές την επιθυμία του να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, ακόμα και… τσάμπα.

Το εννοούσε. Ο Ντάνι Άλβες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» έπειτα από εισήγηση του Τσάβι, δημιουργώντας vu από το 2008. Ωστόσο, οι όροι είναι ιδιαίτεροι, μοναδικοί και άξιοι επεξεργασίας. Το BN Sports σας εξηγεί τι κρύβεται πίσω από την συμφωνία με τον 38χρονο μπακ.

Τότε θα μπορεί να παίξει…

Όπως είναι λογικό, από την στιγμή που έκλεισε η μεταγραφική περίοδος των ελεύθερων, το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα απέκτησε τώρα τον Ντάνι Άλβες, δεν μπορεί να τον προσθέσει στα πλάνα του Τσάβι. Συγκεκριμένα, ο ισπανικός σύλλογος δεν μπορεί να δηλώσει τον Βραζιλιάνο μπακ στην Ομοσπονδία μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2022. Από την άλλη μπορεί να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Το θέμα είναι πως ο 38χρονος μπακ είναι εκτός ομάδας εδώ και πολύ καιρό, οπότε το γεγονός πως ξεκινάει τώρα τις προπονήσεις, θα τον φέρει σε ένα κανονικό επίπεδο μέχρι τον Γενάρη όταν και θα μπορεί να αγωνιστεί. Εννοείται, πως το συμβόλαιο ξεκινάει να ισχύει από τότε, δηλαδή για έξι μήνες.

Η οψιόν και οι φήμες για τα… λεφτά!

Στην δημοσιότητα έχει δοθεί και το συμβόλαιο του έμπειρου αμυντικού, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Δηλαδή για έξι μήνες, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα έτος. Ουσιαστικά, η ενεργοποίηση της οψιόν εξαρτάται από την κατάσταση του Βραζιλιάνου μπακ και το αν, ο Τσάβι θα θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα προσθέτει ένα δυνατό εργαλείο που μπορεί να το διατηρήσει μέχρι την δύση της καριέρας του.

Όσο για το ποσό, σε ένα πράγμα συμφωνούν όλοι. Πως πρόκειται για υπερβολικά χαμηλές απολαβές. Ωστόσο, η «Sport» το πήγε ένα βήμα παραπέρα και αποκάλυψε πως ο Ντάνι Άλβες θα λαμβάνει… ένα ευρώ (!!) την εβδομάδα. Ναι, σωστά. Μόλις ένα ευρώ, δηλαδή τον μήνα θα… «καθαρίζει» με τέσσερα ευρώ. Ένα υπερβολικό σενάριο που μόνο απίθανο δεν δείχνει πλέον, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Βραζιλιάνου πως θα υπογράψει ακόμα και… δωρεάν.

Το ίδιο δημοσίευμα, έκανε λόγο για πιθανή αύξηση του μισθού, με δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η πορεία και η απόδοση της ομάδας. Δηλαδή, αν ο σύλλογος έχει την πορεία που στοχεύει, τότε ο Ντάνι Άλβες θα παραμείνει. Και στη συνέχεια, σειρά παίρνει το θέμα της ομοσπονδίας. Τα νέα δεδομένα στο ισπανικό ποδόσφαιρο, έφεραν τον Λιονέλ Μέσι εκτός ομάδας λόγο του ισολογισμού και ο Ντάνι Άλβες δεν θα ήθελε να επηρεάσει και άλλο τα οικονομικά των «μπλαουγκράνα».

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0