Πρόσωπα

Τα 5+1 μεγαλύτερα deja vu του Ντάνι Άλβες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Τα 5+1 μεγαλύτερα deja vu του Ντάνι Άλβες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Η επιστροφή του Τσάβι δεν ήταν η μοναδική που έφερε (επιτέλους) χαμόγελα στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός προπονητής φρόντισε να φέρει μαζί του τον Ντάνι Άλβες και το BN Sports σας θυμίζει 5+1 στιγμές του με τους «μπλαουγκράνα».

«Κάποιοι θέλουν να προβάλλουν τον Ντάνιελ σαν το «κακό παιδί» στην όλη κατάσταση και αυτό έχει κουράσει τόσο τον παίκτη όσο και τους φιλάθλους». Κάπως έτσι και με αυτές τις δηλώσεις του ατζέντη του, το «παραμύθι» της Μπαρτσελόνα με τον Ντάνι Άλβες έφτασε στο τέλος του. Το καλοκαίρι του 2016, ο Βραζιλιάνος μπακ υπέγραψε ως ελεύθερος στη  Γιουβέντους, κλείνοντας έναν κύκλο οκτώ ετών στην Βαρκελώνη.

Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά για μία… επιστροφή. Μπορεί να βαδίζει τα 38 του χρόνια, όμως ο έμπειρος μπακ είναι έτοιμος να γυρίσει πίσω στην Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι έδωσε το πράσινο φως, ο Τζόαν Λαπόρτα γνωρίζει τη σημασία του Άλβες στα αποδυτήρια και οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα», ετοιμάζονται για ακόμη μία μορφή που μόνο θετική αύρα έχει στο Καμπ Νου. Το BN Sports παίρνει την ασίστ και σας δίνει στο πιάτο τις 5+1 κορυφαίες του στιγμές στην πρώτη θητεία.

Δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία!

Το καλοκαίρι του 2008, στο πλαίσιο της πρόσληψης του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μπαρτσελόνα στοχεύει να δημιουργήσει μία νέα ομάδα. Η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι ενός… μπακ. Συγκεκριμένα, ο Ντάνι Άλβες, έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας στη Σεβίλλη, πείθει τους ανθρώπους των «μπλαουγκράνα», να βγάλουν από τα ταμεία τους ένα μεγάλο ποσό για τον αποκτήσουν.

Τα 35,5 εκατ. ευρώ, βάζουν τον διεθνή μπακ στην δεύτερη θέση με τις ακριβότερες αγορές των «μπλαουγκράνα» στην ιστορία τους, πίσω από τον Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος είχε διαφορά μόλις 400 χιλιάδες ευρώ (!). Φυσικά, δεν είναι μόνο τα χρήματα η αίσθηση αλλά και το γεγονός πως δόθηκαν για ένα δεξί μπακ, άσχετα αν στη συνέχεια, εξελίχθηκε ως το κορυφαίο στον κόσμο.

QM3D3874-Optimized.v1464879463.jpg

Πρωταθλητής Ευρώπης επί… 3!

Όταν ο Ντάνι Άλβες έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο της Μπαρτσελόνα, ο σύλλογος μετρούσε μόλις δύο Champions League. Το ένα ήταν το 2005/06 και το άλλο, το 1992/93, όταν ακόμα ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Βραζιλιάνος μπακ έγινε μέλος της πιο «χρυσής» πορείας του ισπανικού συλλόγου, καθώς μέσα σε έξι χρόνια, κατέκτησε τρία τρόπαια με τα μεγάλα «αυτιά». Συγκεκριμένα, στον τελικό του 2009, στην Ρώμη, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη στα τέρματα των Σαμουέλ Ετό και Λιονέλ Μέσι.


Ωστόσο, ο Άλβες δεν βρισκόταν στην αποστολή για εκείνο το παιχνίδι. Αντίθετα, έδωσε βροντερό παρών, δύο χρόνια μετά στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, ο Βραζιλιάνος άσος ήταν εντυπωσιακός και από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Η τριλογία, ολοκληρώθηκε το 2014/15, απέναντι στη Γιουβέντους. Και πάλι βασικός ο έμπειρος άσος, ο οποίος εντυπωσίασε σε αυτό το 3-1, το οποίο ολοκλήρωσε και το τρεμπλ για την Μπαρτσελόνα.

Η αξιοζήλευτη κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Τα clasico ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον την δεκαετία που μας πέρασε. Παίκτες παγκόσμιας κλάσης, μεγάλα μυαλό στους πάγκους και οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του κόσμου στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, αν κάποιος έχει κρατήσει κάτι, είναι η κόντρα του Ντάνι Άλβες και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ένας δεξί μπακ, ο άλλος αριστερός εξτρέμ.

Σε κάθε ντέρμπι ήταν αντιμέτωποι και συνολικά στην καριέρα τους, βρέθηκαν αντίπαλοι συνολικά σε 30 αγώνες. Μοιρασμένα τα αποτέλεσμα, όμως η κόντρα τους απίστευτη. Και στις ποδοσφαιρικές «μονομαχίες» και στα εξωαγωνιστικά θέματα. Βέβαια, ο Κριστιάνο, σε αυτά τα ματς, είχε πετύχει 20 γκολ έναντι του μόλις ένα του Ντάνι Άλβες.

Ο «σερβιτόρος» του Μέσι και των... άλλων!

«Είναι ο καλύτερος μπακ στον κόσμο», είχε δηλώσει ο Λιονέλ Μέσι. Δεν ήταν λόγια του «αέρα». Ο Αργεντινός αστέρας είχε… αποδείξεις πως ο Ντάνι Άλβες ήταν εκείνη την περίοδο, ότι καλύτερο υπήρχε στη θέση του. Συγκεκριμένα, οι δυο τους μοιράστηκαν τον αγωνιστικό χώρο συνολικά 349 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Η επιτυχία και η συνεργασία τους στο χορτάρι ήταν εμφανή.

Δεξί εξτρέμ ο Μέσι, δεξί μπακ ο Άλβες, με τον Αργεντινό να συγκλίνει και τον Βραζιλιάνο να βγαίνει συνεχώς στην πλάτη του, παίρνοντας όλη την πλευρά. Η συνεργασία τους με αριθμούς, τα λέει όλα. Ο Βραζιλιάνος μπακ είχε δώσει τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα, είχε 43 ασίστ στον Αργεντινό αστέρα, ενώ και οι δύο μαζί, είχαν ανάμειξη σε 48 γκολ των «μπλαουγκράνα».

Πόσοι αμυντικοί φτάνουν στο σημείο να έχουν 101 ασίστ σε μία οκταετία; Αυτή την στιγμή δεν είναι λίγοι, όμως μία 15ετία πίσω, δεν ήταν και τόσο δεδομένη η συνεισφορά ενός πλάγιου μπακ στην επιθετική λειτουργία. Ο Ντάνι Άλβες όχι απλώς το έκανε αλλά και με… «άρρωστο» τρόπο. Η ευφυΐα του, ξεδιπλώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και μόνο αν κάποιος κοιτάξει τις στιγμές.

Το «κερασάκι» στην τούρτα επί του Παναθηναϊκού

Ο Ντάνι Άλβες έχει πετύχει συνολικά 59 γκολ στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν γινόταν ένα από αυτό, να μην είναι κόντρα σε ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ο σύλλογος, όπου ο Βραζιλιάνος μπακ έχει βρει δίχτυα και έχει αφήσει το δικό του σημάδι. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League, οι Πράσινοι φιλοξενούνται στην έδρα της Μπαρτσελόνα για την πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Γκοβού μπορεί να έβαλε μπροστά στο σκορ τον ελληνικό σύλλογο, όμως ακολούθησε ένα… ρεσιτάλ από την παρέα του Λιονέλ Μέσι. Δύο γκολ του Αργεντινού, ένα του Νταβίντ Βίγια και άλλο ένα του Πέδρο, ανέβασαν το σκορ στο 4-1 υπέρ των «μπλαουγκράνα». Στο 90’, εμφανίστηκε και ο Βραζιλιάνος μπακ, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Μέσι και με έξυπνη κεφαλιά μπροστά από τον Αλέξη Τζόρβα, διαμόρφωσε το τελικό 5-1 υπέρ των «μπλαουγκράνα».

Από τον Γκουαρντιόλα στον… Τσάβι: Η απίστευτη σύμπτωση!

Φυσικά, η θέληση του να φέρει τον Ντάνι Άλβες πίσω στην Βαρκελώνη, προκαλεί ένα μεγάλο… déjà vu στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, 13 χρόνια πίσω, η παρακάτω φωτογραφία ίσως έχει αρκετές ομοιότητες με την παρούσα κατάσταση. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μόλις αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα και κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

Δίπλα, πρόεδρος είναι ο Τζόαν Λαπόρτα, ο οποίος ανυπομονεί να δει την ομάδα του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδόσφαιρου. Και στη μέση, ο Ντάνι Άλβες. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας που μαζί, έφερνε και την «άνοιξη» στην Βαρκελώνη. Η μοίρα είναι τέτοια, που αυτό το σκηνικό… επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά, ο νέος και… άπειρος προπονητής που καλείται να αναλάβει τον σύλλογο, είναι ο Τσάβι, με τον Λαπόρτα να επιστρέψει στο τιμόνι της προεδρίας και τον Ντάνι Άλβες, να είναι πάλι… στη μέση ως μεταγραφή. Και για δεύτερη φορά, ως επιλογή του κόουτς.

1215549481_extras_albumes_0.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0