Sports Βusiness

Ιταλία: Μετά την Ίντερ, εντάσσεται και η Εθνική ομάδα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων!

Ιταλία: Μετά την Ίντερ, εντάσσεται και η Εθνική ομάδα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων!

Με την κυκλοφορία ενός fan token ονόματι «$ITA», η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Σε συμφωνία με τον πάροχο blockchain, Chiliz, ήρθε η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με σκοπό την κυκλοφορία ενός fan token ονόματι «$ITA», το οποίο θα δημιουργηθεί στην εφαρμογή Socios.com. Τα fan token θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες, καθιστώντας την «squadra azzurra» την τρίτη εθνική ομάδα κάνει κάτι τέτοιο, μετά την Αργεντινή και την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Socios.com θα είναι επίσης χορηγός του Κυπέλλου Ιταλίας Γυναικών για τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον θα είναι και η τελευταία χορηγία που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα με κεντρικό φορέα του ιταλικού ποδοσφαίρου, αφού η Serie A πούλησε τα νέα δικαιώματα του VAR και τεχνολογίας γραμμής γκολ στην Crypto.com.

Προηγουμένως, τον Μάιο, η Crypto.com είχε συνάψει μια συμφωνία για το Coppa Italia με επίκεντρο το NFT και τη Serie A ως δοκιμαστική λειτουργία για μια πιθανή μεγαλύτερη συμφωνία που περιλαμβάνει μάρκες θαυμαστών. Σε συλλογικό επίπεδο, η Chliiz υπέγραψε με την Ίντερ ως τον κύριο χορηγό της φανέλας, αρχής γενομένης από αυτή τη σεζόν, σε ένα deal που προωθεί το «$INTER» fan token. Να σημειωθεί πως η εταιρία είχε ήδη συνάψει συμφωνίες με τις Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα, Νάπολι και Μπολόνια – από τις ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος.

Παράλληλα, τον Οκτώβριο η Λάτσιο ανακοίνωσε μια συμφωνία με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, η οποία περιελάμβανε την κυκλοφορία ενός διακριτικού θαυμαστών Binance.

Τα διακριτικά του Socios.com είναι ψηφιακά στοιχεία, δημιουργημένα στο μπλοκ Chiliz, τα οποία παρέχουν στους ιδιοκτήτες πρόσβαση σε δικαιώματα ψήφου σε δημοσκοπήσεις, επιβραβεύσεις VIP, αποκλειστικές προσφορές, λειτουργίες με δυνατότητα AR, παιχνίδια και διαγωνισμούς. Επιπλέον, οι φίλαθλοι μπορούν να συνδεθούν με άλλους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο σε παιχνίδια, διαγωνισμούς και κουίζ.

Στις ΗΠΑ, το Socios.com έχει πλέον συνάψει συμφωνίες με 24 franchise του NBA, αλλά δεν έχει ακόμη προσφέρει μάρκες θαυμαστών ως μέρος αυτών των συμφωνιών. Έχει επίσης συνάψει συμφωνίες με κορυφαία φώτα από το NHL, όπως το New Jersey Devils και το Montreal Canadiens χωρίς συνδεδεμένα κουπόνια θαυμαστών.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0