Sports Βusiness

Μπαρτσελόνα: Οι πιτσιρικάδες της πολλαπλασίασαν την αξία τους και το… οικονομικό της μέλλον μοιάζει καλύτερο από το παρόν της!

Μπαρτσελόνα: Οι πιτσιρικάδες της πολλαπλασίασαν την αξία τους και το… οικονομικό της μέλλον μοιάζει καλύτερο από το παρόν της!
Μεγάλη είναι η αισιοδοξία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι πιτσιρικάδες της, δεν ωριμάζουν μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά αποκτούν και οικονομική αξία, που αντικατοπτρίζει το ταλέντο τους.
Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι μυστικό πως τα οικονομικά δεδομένα της Μπαρτσελόνα βρίσκονται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε, μιας και στην σύσκεψη με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Ζοάν Λαπόρτα, πληροφορήθηκε για την κατάσταση που έχει παρέλθει ο σύλλογος, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό, πως ο Ζεράρ Πικέ μείωσε τις αποδοχές του προκειμένου η συμφωνία με τον Μέμφις Ντεπάι να στεφθεί από επιτυχία.

Σε διαφορετική περίπτωση άλλωστε, η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να αποκτήσει τον Ολλανδό, και το ποδοσφαιρικό μέλλον του Ντεπάι θα… κρεμόταν από μία κλωστή, μιας και είχε ήδη αποδεσμευτεί από την Λυών.

Παρά ταύτα, τις τελευταίες ημέρες, ο σύλλογος διακατέχεται από μία περίσσεια αισιοδοξία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με το αγωνιστικό κομμάτι. Οι Καταλανοί άλλωστε, δεν αγωνίζονται καλά, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην μετά Μέσι εποχή, ενώ αμφίβολη είναι και η παραμονή του Ρόναλντ Κούμαν στο «τιμόνι» της ομάδας.

Το μοναδικό θετικό νέο της όλης κατάστασης, είναι αναμφίβολα η πρόοδος των πέντε πιτσιρικάδων ποδοσφαιριστών της, δίχως στην συζήτηση να περιλαμβάνεται το αγωνιστικό του πράγματος. Όλοι αγωνίζονται, κατά βάση στην βασική ενδεκάδα, αλλά όλοι έχουν αποκτήσει την δική τους… τιμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο λόγος για τους Γκάβι, Άλεξ Μπάλντε, Νίκο Γκονζάλες, Έρικ Γκάρσια και Άνσου Φατί. Ο τελευταίος μάλιστα, κοστίζει 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχει επιστρέψει και στο γήπεδο, έχοντας πετύχει και το πρώτο του γκολ στην Μπαρτσελόνα, μετά από έναν χρόνο αγωνιστικής απραξίας.

2_108.jpg

Συνολικά μάλιστα, οι πέντε παίκτες που προέρχονται από την «Λα Μάσια» κοστίζουν 118 εκατομμύρια ευρώ! Ένα ελπιδοφόρο budget που μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί, την ώρα που οι πιτσιρικάδες της Μπαρτσελόνα πολλαπλασιάζουν την αξία τους, δίνοντας μία αισιόδοξη ρεαλιστική υπόσταση, στο μέλλον της, εν αντιθέσει με το παρόν της!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0