Sports Βusiness

Μπαρτσελόνα: Στοχεύει σε έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρώ από το «Barca Studios»

Μπαρτσελόνα: Στοχεύει σε έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρώ από το «Barca Studios»

Η Μπαρτσελόνα έχει βάλει ως μεγάλο στόχο να εισπράξει 100 εκατ. ευρώ από τα στούντιο παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού της, το «Barca Studios», με το συγκεκριμένο ποσό να αποτελεί «ανάσα» για τα ταμεία της.

Σχετικά Άρθρα

O πρόεδρος της Μπατσελόνα, Τζόαν Λαπόρτα έχει ως αρχικό πλάνο μέσα από το συγκεκριμένο εγχείρημα, να φέρει 50 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, πουλώντας ένα μειοψηφικό μερίδιο στο «Barca Studios», με τον υποψήφιο αγοραστή που έχει ήδη βρεθεί να επενδύει στη συνέχεια άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ στο σκέλος της παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού.

Υπενθυμίζεται, πως η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του εσωτερικού κέντρου παραγωγής της τον Ιανουάριο του 2019 και ο οποίος είναι πλέον υπεύθυνος για τη δημιουργία, παραγωγή και διανομή όλου του οπτικοακουστικού περιεχομένου της La Liga.

Μάλιστα, έχει ήδη ανακοινωθεί η παραγωγή μιας εφηβικής δραματικής σειράς που βασίζεται στην ακαδημία «La Masia», ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 ότι το «Barca Studios» εισέπραξε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.

_GPF0681-min.jpg

Ωστόσο, με το χρέος του συλλόγου να βρίσκεται στα 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ, το «Barca Studios» έχουν αναγνωριστεί ως ένα από τα πολλά τμήματα από τα οποία η καταλανική ομάδα μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0