Sports Βusiness

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Παίρνει μόλις 5 λίρες για κάθε πώληση φανέλας του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Παίρνει μόλις 5 λίρες για κάθε πώληση φανέλας του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Από το 2014 η… μερίδα του λέοντος των εσόδων από πωλήσεις εμφανίσεων, που πραγματοποιεί η Γιουνάιτεντ, ανήκει στην Adidas.

Σχετικά Άρθρα

Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" ολοκλήρωσαν μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «βόμβες» του καλοκαιριού, φέρνοντας ξανά στο Μάντσεστερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια. Η επιστροφή του 36χρονου superstar έχει διττό ρόλο, αφού πέραν της αγωνιστικής αναβάθμισης της Γιουνάιτεντ, η παρουσία του αναμένεται να… εκτινάξει ακόμα περισσότερο την εμπορική αξία του συλλόγου.

Μάλιστα, αρκετοί υποστηρίζουν ότι η αίγλη του Ρονάλντο και οι πωλήσεις των εμφανίσεων του, πιθανότατα θα μπορέσουν να αποπληρώσουν το συνολικό κόστος μεταγραφής που άγγιξε τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στο BBC ο ανώτερος λέκτορας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ Χάλλαμ σε θέματα αθλητικής χρηματοδότησης, κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο.

Ο δόκτωρ Νταν Πλάμλεϊ προχώρησε σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις αναφορικά με το ιστορικό deal δεκαετούς διάρκειας που είχαν υπογράψει Γιουνάιτεντ και Adidas το 2014 έναντι 750 εκατομμυρίων λυρών. Η τότε συμφωνία υποστήριζε ότι τη συντριπτική πλειονότητα των εσόδων από πωλήσεις εμφανίσεων θα εισπράττει η γερμανική εταιρεία αθλητικής ένδυσης και όχι η ομάδα της Premier League.

Συγκεκριμένα, ο Πλάμλεϊ υποστήριξε πως -υπό τις πιο αισιόδοξες συνθήκες- η Γιουνάιτεντ βάζει στα δικά της ταμεία 10% από κάθε πώληση. Λαμβάνοντας υπόψιν το παραπάνω δεδομένο, κάθε φορά που κάποιος προτίθεται να αγοράσει τη φανέλα του Κριστιάνο Ρονάντο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνεται πιο… πλούσια κατά μόλις 5 λίρες.

Έτσι, για να καταφέρουν οι εμφανίσεις με το θρυλικό «7» του Πορτογάλου να εξοφλήσουν και τα 15 εκατομμύρια ευρώ (12.9 εκατ. λίρες) της μεταγραφής, θα πρέπει να πωληθούν τουλάχιστον 2.580.000 αντίτυπα…

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0