Sports Βusiness

Luton Town: Ηγείται των συλλόγων που επιδιώκουν σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Championship

Luton Town: Ηγείται των συλλόγων που επιδιώκουν σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Championship

Αναδιαπραγμάτευση των οικονομικών δεδομένων του πρωταθλήματος της Championship απαιτούν τουλάχιστον 10 σύλλογοι.

Σχετικά Άρθρα

Το «Fair Game» είναι ένα group αποτελούμενο από 10 ομάδες που ζητά αλλαγές στην EFL, με στόχο ένα πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο πρωτάθλημα. Πρωταγωνίστρια αυτού του κινήματος είναι η Luton Town, με τις Accrington, AFC Wimbledon, Cambridge, Lincoln, Bristol Rovers, Carlisle, Leyton Orient, Newport και Tranmere να ακολουθούν.

Πρωταρχικό αίτημα είναι η κατάργηση των… parachute payments. Πρόκειται για ένα γενναιόδωρο οικονομικό βοήθημα που παίρνουν οι σύλλογοι όταν υποβιβάζονται από την Premier League στην Championship. Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό αλλοιώνει αισθητά τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες ομάδες να εκκινούν το πρωτάθλημα από μειονεκτική θέση.

Το «Fair Game» στάθηκε επίσης στη σημασία ύπαρξης salary cap, ώστε όλα τα μέλη της Λίγκας να έχουν αντίστοιχους προϋπολογισμούς, τονίζοντας παράλληλα πως τα διοικητικά στελέχη οφείλουν να προάγουν ένα κλίμα ισότητας. Ταυτόχρονα, έκανε δημόσια «επίθεση» στην Αγγλική Ομοσπονδία υποστηρίζοντας πως έχει χάσει τη διαφάνεια της λόγω του πιο… εμπορικού προφίλ που έχει υιοθετήσει για να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές της.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα σε όλα τα μέλη του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια με τις ομάδες να εμφανίζουν απόλυτη συνέπια στις οικονομικές τους αναφορές», υποστήριξε ο κύριος πρεσβευτής του group, John Scales.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο «Fair Game» θα συμμετάσχουν άμεσα άλλες οκτώ ομάδες, ενώ μακροπρόθεσμα, την προσπάθεια της Luton Town αναμένεται να ενισχύσουν δεκάδες σωματεία.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0