Πρόσωπα

Από τη Σπάρτη, στο Ολίμπικο: Η «τρέλα» του Σάρι για τον Μανδά, δεν χτίστηκε σε μία μέρα! (video)

Από τη Σπάρτη, στο Ολίμπικο: Η «τρέλα» του Σάρι για τον Μανδά, δεν χτίστηκε σε μία μέρα! (video)
Προσδοκίες, αμφισβήτηση, νέο ξεκίνημα σχεδόν από το μηδέν. Τι κι αν είναι μόλις 22 ετών; Ο Χρήστος Μανδάς έχει ήδη ζήσει πολλά! Και μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο με τη Λάτσιο, φαίνεται πως έχει να ζήσει ακόμα περισσότερα!
Σχετικά Άρθρα

Ένα «παραμύθι» ζει ο Χρήστος Μανδάς τις τελευταίες ώρες, καθώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Λάτσιο στο μεγάλο ντέρμπι με την Ρόμα (10/01) στο Ολίμπικο, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Και μάλιστα, ήταν εντυπωσιακός και... γουρλής, αφού στην παρθενική του συμμετοχή με τους «λατσιάλι», έφερε πρόκριση!

Μία εμφάνιση βγαλμένη από το... μέλλον από τον 22χρονο γκολκίπερ, που - κατά πολύ μεγάλο βαθμό - έστειλε την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι στα ημιτελικά της διοργάνωσης (1-0).

Πώς όμως έφτασε ο Μανδάς να αγωνίζεται στη Λάτσιο και να «ντεμπουτάρει» στο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας;



Η ιστορία του νεαρού γκολκίπερ ξεκινάει αρκετά πιο πίσω, όταν ο ίδιος πραγματοποιούσε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου με την φανέλα του Ατρομήτου.

Με την ομάδα από το Περιστερι, ο Μανδάς έπαιξε για πρώτη φορά όταν ήταν 16 ετών, σε ένα εκτός έδρας ματς Κυπέλλου απέναντι στη Σπάρτη (28/11/2017) που έληξε 4-0 για τους φιλοξενούμενους.


Έχοντας καλές και κακές στιγμές στον Ατρόμητο, ο ίδιος έπαιρνε τις ευκαιρίες του, αφού οι Περιστεριώτες έψαχναν τον... νέο Μπάρκα. Ωστόσο, στο πρώτο μισό της σεζόν 2021-22, εκείνος «χάθηκε» και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ.

Η ομάδα από το Ηράκλειο ταίριαξε εξαιρετικά στον Πειραιώτη γκολκίπερ, ο οποίος «άρπαξε» την ευκαιρία από τα... μαλλιά και τη σεζόν 2022-23 κατέγραψε συνολικά 26 συμμετοχές, πραγματοποιώντας μερικές σπουδαίες εμφανίσεις.

Η εν λόγω αγωνιστική περίοδος αποτέλεσε και το «εισιτήριο» του για την... απογείωση. Η Λάτσιο τον προσέγγισε και ως πρώτο πλάνο υπήρξε το σενάριο, ο Μανδάς να υπογράψει στον ιταλικό σύλλογο και στη συνέχεια να επιστρέψει ως δανεικός στον ΟΦΗ, έτσι ώστε να συνεχίσει να έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Παρόλα αυτά υπήρξε ανατροπή στην συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ο Σάρι ήθελε να τον κρατήσει και τελικά η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε, αφού ο Μανδάς έμεινε στη Λάτσιο, σε μία μεταγραφή που άγγιξε τα 1.3 εκατομμύρια ευρώ!


Όσον αφορά το ματς κόντρα στη Ρόμα, ο Μανδάς μπήκε στα... βαθιά και φάνηκε να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα!

Ο βασικός τερματοφύλακας της ιταλικής ομάδας, Ιβάν Προβεντέλ απουσίαζε, καθώς ήταν κλινήρης και υπήρχε διαθέσιμος ο πολύπειρος Λουίτζι Σέπε ως εναλλακτική λύση. Ωστόσο, ο Σάρι προτίμησε τον Μανδά για το ματς με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και εκείνος τον δικαίωσε, ιδιαίτερα με μια τρομερή διπλή επέμβαση στο 87ο λεπτό του αγώνα!

Με αυτήν κράτησε το 1-0 και επί της ουσίας έδωσε την νίκη - πρόκριση στη Λάτσιο!
 Και αν κρίνουμε από το ντεμπούτο του, το συγκεκριμένο ματς ήταν μονάχα η αρχή για τον Έλληνα γκολκίπερ! 


Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0