Πρόσωπα

Ανδρέας Γιαννιώτης: Τα «χρυσά» γάντια που παραμένουν πιστά στον Ατρόμητο! (video)

Ανδρέας Γιαννιώτης: Τα «χρυσά» γάντια που παραμένουν πιστά στον Ατρόμητο! (video)

Ατρόμητος και Γιαννιώτης συνεχίζουν μαζί και τη νέα σεζόν, κίνηση που φανερώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές. Εκτίμηση που ισχυροποιήθηκε μετά και τη δύσκολη χρονιά που έλαβε τέλος.

Ο Έλληνας πορτιέρο έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, μονοετούς διάρκειας και θα συνεχίσει να βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας. Η περασμένη μέτρια σεζόν του συλλόγου, σε συνδυασμό με τις υψηλές βλέψεις που υπάρχουν πάντα στα δυτικά προάστια, απαιτούν ένα rebuild. Το ορθό όμως χτίσιμο της ομάδας ξεκινά με τις ανανεώσεις των βασικών «πυλώνων» που προσέφεραν τα μέγιστα. Η αρχή έγινε με τον αναμορφωτή, Κρις Κόουλμαν και συνεχίστηκε με το Σερραίο τερματοφύλακα, ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη (2021) και μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από το Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο έμπειρος γκολκίπερ έψαχνε τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του. Δεν είχαν περάσει παρά λίγοι μήνες από την τελευταία φορά που φόρεσε τα γάντια του Ατρομήτου, και οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά.

Κάτι η ανάγκη που προέκυψε μετά την προετοιμασία της ομάδας για μια έξτρα ποιοτική λύση, κάτι η αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπήρχε και η ασφάλεια που ένιωθε ο ίδιος ο Γιαννιώτης με το «αστέρι» στο στήθος, τους οδήγησε να δώσουν τα χέρια και να συνεργαστούν ξανά, για τρίτη φορά. Με άλλες συνιστάμενες όμως, μιας και στο Περιστέρι είχαν αποφασίσει να πορευθούν με τον Κέναν Πίριτς κάτω από τα δοκάρια, για αυτό τον αγόρασαν κιόλας.

Η καθυστερημένη έλευσή του και τα «ανάμεικτα συναισθήματα» που είχε αφήσει το τελευταίο του πέρασμα ως δανεικός από το Ισραήλ, τον τοποθετούσαν μεταξύ πάγκου και κερκίδας στην έναρξη της περιόδου και μέχρι το Νοέμβρη. Τότε όμως το κλίμα αντιστράφηκε και δεν ξαναέλειψε (με εξαίρεση δυο ματς και το φινάλε που όλα είχαν κριθεί).

Μπορεί ο Ευθύμης Κουλούρης να συγκέντρωσε όλα τα «φώτα» της δημοσιότητας με τα κρίσιμα γκολ του, όμως για να λειτουργήσει ένα σύνολο, πρέπει να μείνει σταθερός ο τελευταίος «τροχός της αμάξης».  Η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν διένυσε και την καλύτερη σεζόν της, όμως όταν η μπάλα «έκαιγε» έβγαλε αντίδραση. Και σημαντικός παράγοντας σε αυτό, υπήρξε ο τερματοφύλακας της.

Ο Γιαννιώτης έκανε ότι ήταν δυνατό για να περιορίσει τις «πληγές» και εν πολλοίς τα κατάφερε. Με τις εμφανίσεις του εκτόπισε εκτός ομάδας τον Πίριτς, ενώ σε κάποια ματς ήταν απροσπέλαστος. Ζωσιμάδες με την «ανατολή» του έτους, το εξ’ αναβολής με τη Λαμία εντός έδρας, η απόκρουση στο πέναλτι του Παμλίδη στην πρεμιέρα των playout, η εξαιρετική εμφάνιση στη «λευκή» ισοπαλία της Τρίπολης, μια αγωνιστική μετά και η MVP παρουσία του στο Βόλο, λίγο πριν το φινάλε, ήταν μερικά από τα highlight του «προστάτη» του Περιστερίου.

Ο Γιαννιώτης νιώθει καλά φορώντας το «αστέρι» και αυτό φαίνεται. Έχει καλή σχέση με τους ανθρώπους του συλλόγου και πραγματοποιεί γεμάτες σεζόν με εξαιρετική απόδοση. Είναι μια σχέση δούναι και λαβείν με κέρδος εκατέρωθεν. Μια γειτονιά που έχει εξελιχθεί στην «Ιθάκη» του υψηλόσωμου γκολκίπερ.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0