Πρόσωπα

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πάσης… Ευρώπης: Κεντρικό χαφ, με γκολ σέντερ φορ και ασίστ, δεκαριού! (video)

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πάσης… Ευρώπης: Κεντρικό χαφ, με γκολ σέντερ φορ και ασίστ, δεκαριού! (video)

Τι κι αν αγωνίζεται ως κεντρικό χαφ στο 4-3-3 του Μαουρίτσιο Σάρι; Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς δεν είναι απλώς ένας Βαλκάνιος αρτίστας βγαλμένος απ’ τα... ‘90s. Είναι ο παραγωγικότερος παίκτης, που δεν αγωνίζεται ως φορ ή στις θέσεις πίσω από αυτόν, στο Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

Σχετικά Άρθρα

Η Λάτσιο δεν βρίσκεται στο καλύτερο της «φεγγάρι» αγωνιστικά. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, το μεγαλύτερό της αστέρι, βρίσκεται στο δικό του «πλανήτη».

Αυτός ο μόνιμος και διακαής πόθος των μεγάλων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που κάθε καλοκαίρι ακούγεται και για διαφορετική ομάδα, αλλά στο τέλος παραμένει «λατσιάλι», έχει βαλθεί να τρελάνει τον ποδοσφαιρικό κόσμο φέτος, ορμώμενος από τη θέση του… κεντρικού χαφ!


Μετά από 19 εμφανίσεις στη φετινή Serie A, έχει άμεση συμμετοχή στα 14 από τα 42 γκολ της ομάδας του. Με λίγα λόγια στο 1/3 αυτών, έχοντας μοιράσει επτά ασίστ και σκοράρει ισάριθμες φορές!

Το επίτευγμά του κρίνεται τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς πως συμβάλλει τόσο στο σκοράρισμα, ενώ αγωνίζεται ως εσωτερικός χαφ στο 4-3-3 του Μαουρίτσιο Σάρι στη Λάτσιο. Άλλωστε, εξετάζοντας τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μόνο αυτός και ο Ντμίτρι Παγέτ έχουν τέτοιους αριθμούς, χωρίς να αγωνίζονται ως φορ ή στις θέσεις πίσω από αυτόν!


Ο 26χρονος Σέρβος αποδεικνύει πως τα Βαλκάνια συνεχίζουν να τροφοδοτούν με αρτίστες την Ευρώπη και δη, την Ιταλία. Όσο η μετακίνησή του σε άλλον σύλλογο μένει στα… λόγια, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της Λάτσιο και φροντίζει να βάζει το όνομά του δίπλα σε ποδοσφαιρικά τοτέμ των ‘90s που «κόσμισαν» το Καμπιονάτο, όπως ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς ή ο Βλάντιμιρ Γιούγκοβιτς.

Η έναρξη ενός νέου μεταγραφικού σίριαλ γύρω από το όνομά του πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου. Η Λάτσιο, ωστόσο, δεν ανησυχεί.

Από τη στιγμή που δεσμεύεται μαζί της με συμβόλαιο έως το 2024, αν και όταν έρθει η στιγμή να αποχωρήσει, κάποιος θα «αδειάσει» τα ταμεία του, για να… γεμίσει τα δικά της!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0