Πρόσωπα

Αντονί Μοντέστ: Ο επιθετικός που «χτυπά» με κεφαλιές στην Bundesliga

Αντονί Μοντέστ: Ο επιθετικός που «χτυπά» με κεφαλιές στην Bundesliga

Ο Αντονί Μοντέστ λύτρωσε την Κολωνία την Κυριακή (19/12) στο παιχνίδι με τη Στουτγκάρδη (1-0). Ήταν το 88ο λεπτό και κατάφερε με γκολ να χαρίσει τρεις βαθμούς στους «τράγους». Ο τρόπος επίτευξης αυτού; Ο κλασικός, ο συνηθισμένος, δικός του. Η κεφαλιά. Έφτασε τα 11 γκολ στην Bundesliga. Τα 8 είναι με κεφαλιά! 

 

Παίρνει την Κολωνία από το χέρι και προσπαθεί να τη βγάλει στην Ευρώπη, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν. Ο Αντονί Μοντέστ διανύει μία ακόμα εξαιρετική σεζόν και δείχνει ότι είναι και πάλι εδώ. Μάλιστα έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να βρίσκει δίχτυα.

Ο 33χρονος επιθετικός φέτος μοιάζει αήττητος στον... αέρα, μιας και έχει σκοράρει οκτώ γκολ σε 17 αγώνες πρωταθλήματος με το κεφάλι του. Με την ομάδα της Κολωνίας να έχει πετύχει μόλις 20 γκολ μέχρι στιγμής στη Bundesliga, καταλαβαίνει κανείς ότι τα 8, μόνο από τον Μοντέστ, είναι ένα υψηλό στατιστικό. 

Εάν υπήρχε βραβείο στη Γερμανία για τα περισσότερα γκολ με κεφαλιά, ο Γάλλος θα είχε ήδη εξασφαλίσει τη πρωτιά, αφού οι υπόλοιποι που τον «απειλούν» είναι… αρκετά μακριά. Για παράδειγμα ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει πετύχει μόλις τρία από τα 13 με το κεφάλι (κόντρα σε Γκρόιτερ ΦιρτΛεβερκούζεν και Ουνιόν Βερολίνου). Ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, Πάτρικ Σικ, με 16 γκολ συνολικά, έχει πετύχει και αυτός τρία με κεφαλιά. Παρόμοια η κατάσταση και με τον κεντρικό αμυντικό της Στουτγκάρδης, Όλιβερ Κεμπφ. Τρία γκολ έχει και εκείνος στο ενεργητικό του από... ψηλά.

Την λίστα με δύο γκολ συμπληρώνουν οι Σεμπάστιαν ΠόλτερΑντρέ Σίλβα αλλά και δύο ποδοσφαιριστές της Φράιμπουργκ, ο Φίλιπ Λίνχαρτ και ο Λούκας Χέλερ, που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Bundesliga όσον αφορά τις στημένες φάσεις!

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0