Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Στην ίδια σχέση «λατρείας» θεατές ή η φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν τα αλλάζει όλα; (video)

Λιονέλ Μέσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Στην ίδια σχέση «λατρείας» θεατές ή η φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν τα αλλάζει όλα; (video)

Λιονέλ Μέσι και Ρεάλ Μαδρίτης άντεξαν μόλις λίγους μήνες χωριστά και η κληρωτίδα για τους «16» του Champions League, είπε να τους ξανασμίξει. Ευκαιρία για να ξαναζωντανέψει μία σχέση γεμάτη γκολ ή το «πάθος» έσβησε μόλις ο Αργεντινός έβγαλε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, για να φορέσει αυτήν της Παρί Σεν Ζερμέν;

Σχετικά Άρθρα

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Ευτυχώς ή δυστυχώς, το ποδόσφαιρο συχνά ορίζεται από αυτήν. Πού αλλού θα μπορούσε κανείς να «χρεώσει» το ζευγάρωμα της κληρωτίδας της φάσης των «16» του Champions League;

Όπως φάνηκε, είχε κέφια. Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο… αιώνιος αντίπαλος του Λιονέλ Μέσι, για περίπου 19 χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, επανέρχεται στον δρόμο του. Μόνο που αυτήν τη φορά, θα τον βρει να φορά τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πλέον, μένει να φανεί αν ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» για το 2021, θα κάνει πράξη τον στίχο «όλα τριγύρω αλλάζουν, κι όλα τα ίδια μένουν» ή θα δώσει τέλος στη συνήθεια που έκανε λατρεία με τη φανέλα της «μπλαουγκράνα»!

Η συγκομιδή του 34χρονου πλέον, Λιονέλ Μέσι, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο ως «φτωχή» δεν λογίζεται. Σε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις βρήκε 26 φορές δίχτυα, ενώ μοίρασε 14 ασίστ.


Οι αριθμοί είναι άκρως εντυπωσιακοί, αφού εν ολίγοις δείχνουν πως σε κάθε ντέρμπι είχε 0.6 γκολ και 0.3 ασίστ, γεγονός που τον καθιστά πρώτο και στις δύο σχετικές κατηγορίες στα «Classico». Όχι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά σε ντέρμπι που η μπάλα «έκαιγε», έκριναν τίτλους και το υπόβαθρό τους ξεφεύγει κατά πολύ από το ποδοσφαιρικό σκέλος.

Σύμφωνα με το τετριμμένο ρητό, όμως, χίλιες λέξεις ωχριούν μπροστά στην εικόνα. Αν αναλογιστούμε πόσες εικόνες χάρισε ο Λιονέλ Μέσι στα «Classico», αντιλαμβανόμαστε πως αναλογούν σε πολλές χιλιάδες λέξεων.

Αντί να τις διαβάσει κανείς, προτιμότερο είναι να τις απολαύσει, περιμένοντας να φανεί, αν θα προστεθούν νέες σε αυτές στα μέσα Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου του νέου έτους, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης θα τον βρει ξανά ως αντίπαλο, με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν αυτήν τη φορά.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0