Πρόσωπα

Αντόνιο Ρίντιγκερ: Όσο η μεταγραφολογία συνεχίζεται, ο Γερμανός σκοράρει και η Τσέλσι παραμένει στην κορυφή!

Αντόνιο Ρίντιγκερ: Όσο η μεταγραφολογία συνεχίζεται, ο Γερμανός σκοράρει και η Τσέλσι παραμένει στην κορυφή!

Τι και αν οι φήμες θέλουν τον Αντόνιο Ρίντιγκερ να αποχωρεί στην θερινή μεταγραφική περίοδο; Ο Γερμανός στόπερ συνεχίζει την… δουλειά του απερίσπαστος και η Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή της Premier League!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει προκύψει, αναφορικά με το μέλλον του Αντόνιο Ρίντιγκερ στην Τσέλσι, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο Γερμανός στόπερ γνωρίζει την αγωνιστική του βελτίωση, οι εμφανίσεις του συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του Champions League για την ομάδα του μετά από εννέα χρόνια, και δικαιολογημένα μπορεί να ζητήσει περισσότερα από όσα εισπράττει.

Τουλάχιστον όσον αφορά στις απολαβές του, καθώς ο χρόνος συμμετοχής διόλου δεν έχει αλλοιωθεί, και ο Αντόνιο Ρίντιγκερ εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό, αριστερό στόπερ της Τσέλσι στην αμυντική τριάδα του Τόμας Τούχελ.
Εικόνα

Η ταχυδυναμική που τον διακρίνει τον έχει κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους πολλούς και σταθερούς αμυντικούς της Premier League, ενώ αποτελεί και έναν από τους βασικούς λόγους που η Τσέλσι διαθέτει την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος, με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό μετά από 12 αναμετρήσεις.

Παράλληλα, η συνεισφορά του δεν περιορίζεται στις ικανότητες του στο αμυντικό μισό της Τσέλσι, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να απειλήσει όταν προωθείται. Μπαίνει στο στόχαστρο των Τσίλγουελ και Μέισον Μάουντ σε κάθε στημένο, και το γκολ του απέναντι στην Λέστερ, είναι προϊόν της συνολικής δουλειάς των «μπλε» σε στατικές φάσεις.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Λονδρέζοι έχουν βρει 13 γκολ από κόρνερ ή φάουλ σε όλες τις διοργανώσεις. Διψήφιο αριθμό τερμάτων από κεφαλιές, με τον μοναδικό ποδοσφαιριστή τους που παίζει σε κάθε θέση της άμυνας και δεν έχει βρει δίχτυα προς το παρόν να είναι ο Θέσαρ Αθπλικουέτα. Απεναντίας, όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League μαζί, απλώς τους ισοφαρίζουν…

Τα εν λόγω πλεονεκτήματα του Αντόνιο Ρίντιγκερ τον έχουν κάνει να αυξήσει τις απαιτήσεις του και να ζητά τα διπλάσια χρήματα, προκειμένου να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο. Οι 200.000 λίρες που λαμβάνει την εβδομάδα επιθυμεί να γίνουν 400.000 και το συνολικό του κέρδος να εκτοξευχθεί από τα πέντε εκατομμύρια ετησίως στα 10!

Προς το παρόν, οι συζητήσεις με τη νυν ομάδα του δεν έχουν ευδοκιμήσει. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς προσπαθεί να μην του δώσει όσα ζητά, αλλά να αποσπάσει την υπογραφή του, εξασφαλίζοντας το μέλλον του, και ο Τόμας Τούχελ να τον πείσει πως το μακροχρόνιο project της Τσέλσι, περιλαμβάνει πράγματα που δεν θα βρει στους υποψήφιους διεκδικητές του.

Η αλήθεια είναι όμως πως είναι πολλοί… Η Μπάγερν Μονάχου, που βλέπει το συμβόλαιο του Νίκλας Ζίλε να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και κοιτά κάθε περίπτωση που αξίζει την προσοχή της, η Ρεάλ Μαδρίτης που θεωρεί πως ο Ρίντιγκερ είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Σέρχιο Ράμος και η Παρί Σεν Ζερμέν, που θα ήθελε να δει τον Γερμανό να πλαισιώνει τον τέως αμυντικό των Μαδριλένων και τον Μαρκίνιος, στην τριάδα των στόπερ.

Ωστόσο, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, με τον Αντόνιο Ρίντιγκερ να δηλώνει μέχρι πρότινος πως η επιλογή του το καλοκαίρι θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην καριέρα του και δεδομένα είναι η δυσκολότερη της ζωής του.

Μέχρι τότε όμως, συνεχίζει απερίσπαστος την δουλειά του. Εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους, διακρίνεται στην Τσέλσι τόσο στην θέση του, όσο και στο επιθετικό κομμάτι, και συμβάλλει στην διατήρησή της στην κορυφή.

Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η υπεράσπιση του τίτλου στο Champions League. Αν αμφότερες περιπτώσεις κριθούν επιτυχημένες και η Τσέλσι κάνει το νταμπλ, η συζήτηση πιθανότατα θα μετακινηθεί σε άλλη βάση!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0