Οι δύο χώρες χρειαζόντουσαν έστω και ισοπαλία για να προκριθούν στην επόμενη φάση, αλλα η νίκη θα έδινε τη δεύτερη θέση. Με το αποτέλεσμα αυτό, αμφότερες προκρίθηκαν στα νοκ άουτ. Η Γκάνα ολοκλήρωσε τον όμιλο με 4 βαθμούς και μηδέν στη διαφορά τερμάτων, καταφέρνοντας να χαμογελάσει.
Οι παίκτες του Ντάλιτς πήραν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με τον Σούτσιτς στο 31′ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος. Η Γκάνα απάντησε στο 73ο λεπτό με τον Λούκασεν και κράτησε εκ νέου στα χέρι της τη δεύτερη θέση από την προβολή του αμυντικού της Πάφου.
Οι Κροάτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Μόντριτς βρήκε από κόρνερ τον Βλάσιτς και εκείνος με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα και τη νίκη στη Χρβάτσκα.Ο αγώνας
Οι δύο χώρες μπήκαν μουδιασμένες στο χορτάρι και στα πρώτα δέκα λεπτά η δράση ήταν ανύπαρκτη. Η Γκάνα είχε παραπάνω κατοχή, όμως έψαχνε με παράλληλες μεταβιβάσεις κάποιο πιθανό ρήγμα.
Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 17′ με το σουτ του Βλάσιτς να βρίσκει στο δοκάρι και να περνάει άουτ. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση με όλον τον χώρο κενό και στάθηκε άτυχος. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μόντριτς βρήκε εξαιρετικά τον Πόνγκατσιτς από εκτέλεση φάουλ αλλά η κεφαλιά του στόπερ πήρε ύψος.
Κάπου εκεί οι Κροάτες άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο του ρυθμού και να πιέζουν για το προβάδισμα και στο 32ο λεπτό ο Σούτσιτς με δυνατό συρτό σουτ από τα 30 μέτρα άνοιξε το σκορ.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονότερμα για την ομάδα του Ντάλιτς που βρήκε την πλειοψηφία των ευκαιριών της από στημένες εκτελέσεις.
Ο ρυθμός αγρίεψε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και η Γκάνα πάτησε το γκάζι και βρέθηκε τρεις φορές στην αντίπαλη περιοχή, τη μία με κίνδυνο.






