Καρώ Σημαία

Λιούις Χάμιλτον: Μόνος του το πέρασε κι αυτό και βρήκε παρηγοριά στην «αγκαλιά» της Ferrari!

Λιούις Χάμιλτον: Μόνος του το πέρασε κι αυτό και βρήκε παρηγοριά στην «αγκαλιά» της Ferrari!

Οι μοναξιές του Λιούις Χάμιλτον τις φορές που βρέθηκε στο podium την περασμένη σεζόν «φώναζαν» από χιλιόμετρο με αποκορύφωμα στο Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ποιος πανηγύριζε τότε μαζί του; Μα φυσικά η ομάδα της Ferrari, στέλνοντας οιωνούς για το κοινό τους μέλλον.

Ίσως η μεγαλύτερη «βόμβα» στον παγκόσμιο αθλητισμό έσκασε. Ο Λιούις Χάμιλτον μετά από έντεκα (και κάτι παραπάνω) ολόκληρα χρόνια κοινής πορείας και έξι πρωταθλήματα με την Mercedes, από το 2025 θα αποτελεί οδηγό της Ferrari… ταράζοντας τα νερά στην Formula 1.

Ο Βρετανός «πιλότος» αδιαμφισβήτητα όχι μόνο άλλαξε, αλλά καθόρισε ολόκληρη την ιστορία της γερμανικής ομάδας βάζοντάς την δυνατά στο χάρτη των κορυφαίων ομάδων στην διοργάνωση.

Ο Χάμιλτον όμως, πέρασε μία περίοδο… ξηρασίας τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς να πανηγυρίσει κάποιο πρωτάθλημα και τότε ήταν που τα πρώτα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους με τα πράγματα να γίνονται πιο ξεκάθαρα την περασμένη σεζόν.

hamilton2.webp

Έξι φορές βρέθηκε στο podium ο 39χρονος οδηγός και δεν έλειψαν οι στιγμές που φάνηκε ακόμα και τότε να μην ικανοποιεί τις προσδοκίες της Mercedes.

Lewis-Hamilton-podium.jpg

Η αρχή έγινε στην Αυστραλία, όταν ο Χάμιλτον κατέλαβε την δεύτερη θέση και έψαχνε να βρει κάποιον από την ομάδα του. Μάλιστα, είχε δηλώσει όταν ρωτήθηκε για το πρώτο podium της χρονιάς πως δεν ξέρει τι νιώθει οι άνθρωποι της Mercedes, γιατί δεν έχει δει κανέναν.

Η κορύφωση, όμως, ήρθε στο Grand Prix της Σιγκαπούρης τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν ο Χάμιλτον γιόρτασε το 196ο podium της καριέρας του χωρίς ούτε έναν άνθρωπο από την Mercedes να στέκεται στο πλευρό του.

Όσο να ναι, κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται, αφού οι εκάστοτε ομάδες στήνουν ολόκληρα πάρτι κάθε φορά που κάποιος οδηγός τους καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο. Αυτό δεν συνέβη τότε, όμως, για τον επτά φορές πρωταθλητή, που η μοναξιά τον κυρίευσε και βρέθηκε να πανηγυρίζει παρέα με τον Λάντο Νόρις και τον Κάρλος Σάινθ και με τους ανθρώπους της McLaren και της Ferrari. Προοικονομία; Ίσως…

Mercedes-Absence-at-Singapore-GP-Leaves-F1-Fans-Shaking-Their-Heads-Image-1024x768.jpg

Οι φανς της Formula 1 δεν άργησαν να αντιδράσουν βλέποντας αυτές τις εικόνες και έσπευσαν να θίξουν την ασέβεια, που έδειξε η Mercedes στο πρόσωπο του Χάμιλτον.

Εξάλλου, ο Βρετανός οδηγός με την έλευσή του στην γερμανική ομάδα το 2012 ήταν εκείνος που από τη μετριότητα την έφτασε στην κορυφή, παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο να εγκαταλείψει την McLaren. Έκτοτε η επιτυχία της Mercedes είναι καθολικά συνυφασμένη με τον όνομα του Χάμιλτον και όχι άδικα μετά από 6 πρωταθλήματα και 82 νίκες σε Grand Prix.

Τα πράγματα έδειχναν πως αυτός θα είναι και ο τελευταίος σταθμός στην άκρως επιτυχημένη καριέρα του στην F1, όμως η ασέβεια προς το πρόσωπό του καθώς και η μεγάλη απόσταση από τον πανίσχυρο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull δεν βοήθησαν την κατάσταση. Ο Χάμιλτον μέσα σε αυτά τα χρόνια είχε κι άλλες φορές κρούσεις από την Scuderia, χωρίς να έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για το κατάλληλο βήμα.

hamilton3.webp

Ο καιρός ήρθε. Κάτι οι μοναχικές στιγμές στο βάθρο, κάτι οι προσπάθειες της Ferrari να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα ξανά μετά το 2007, κάτι η παρουσία του Φρεντ Βασέρ, του μέντορα του Λιούις Χάμιλτον, τον έκαναν να αρπάξει την ευκαιρία και από το 2025 να ντυθεί στα κόκκινα για λογαριασμό των Ιταλών.

c.webp

Ο Βασέρ, που είναι πλέον ο επικεφαλής της ομάδας, εμπνέει εμπιστοσύνη στον Βρετανό οδηγό με τον οποίο βρίσκεται κοντά μετά από την συνεργασία τους προ 20ετίας στην Formula Three και στο GP2 (τώρα Formula Two), όπου μαζί κέρδισαν τα πρωταθλήματα το 2005 και 2006 πριν κάνει το ντεμπούτο του στην Formula 1 το 2007.

Οι δυο τους έχουν αναπτύξει μία άλλη σχέση και μιλάνε πριν από κάθε Grand Prix. Έτσι ο Χάμιλτον θα έχει σίγουρα δίπλα του ξανά κάποιον άνθρωπο να τον στηρίζει και να πιστεύει στο 100% στις δυνατότητές του, κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται το έχει μεγάλη ανάγκη.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0