Καρώ Σημαία

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2024

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2024

Η Formula 1 και η FIA ανακοίνωσαν το επίσημο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2024.

Από… τώρα ανακοίνωσε η Formula 1 το επίσημο πρόγραμμα της αγωνιστικής σεζόν του 2024. Έλαβε την έγκριση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και έχει κατηγοριοποιήσει τους αγώνες για να βελτιωθούν τα logistics και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα ταξίδια σε όλο τον πλανήτη.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος θα διεξαχθούν 24 αγώνες, με την Κίνα να επιστρέφει, την Ιαπωνία να μεταφέρεται τον Απρίλιο, το Αζερμπαϊτζάν τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν δύο μεγάλα κενά: ένα το παραδοσιακό του Αυγούστου κι ένα από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι οι πρώτοι δύο αγώνες, σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, θα διεξαχθούν Σάββατο κι αυτό οφείλεται στο Ραμαζάνι, ενώ την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και αυτό στο Λας Βέγκας.

Συμπεριλαμβάνονται τρία triple-header σε Ισπανία – Αυστρία – Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ – Μεξικό – Βραζιλία και Λας Βέγκας – Κατάρ – Άμπου Ντάμπι, καθώς και πέντε back to back (Μπαχρέιν – Σαουδική Αραβία, Εμίλια Ρομάνια – Μονακό, Ουγγαρία – Βέλγιο, Ολλανδία – Ιταλία και Αζερμπαϊτζάν – Σιγκαπούρη).

formula_calendar_24_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0