Καρώ Σημαία

Formula 1: Παλιοί και νέοι οδηγοί, ένα βήμα πριν ριχτούν στην «μάχη» για τον φετινό τίτλο

Formula 1: Παλιοί και νέοι οδηγοί, ένα βήμα πριν ριχτούν στην «μάχη» για τον φετινό τίτλο

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν έχουν ήδη ξεκινήσει. Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την πρεμιέρα της φετινής σεζόν και οι δέκα ομάδες με παλιούς αλλά και νέους οδηγούς, κάνουν τις τελευταίες αλλαγές στα μονοθέσιά τους, προκειμένου αυτά να αποδώσουν τα μέγιστα στο πρωτάθλημα, το οποίο προβλέπεται πολύ ανταγωνιστικό…

Οι προσθαφαιρέσεις που έγιναν στις ομάδες της Formula 1 κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, καθώς και τα νέα ζευγάρια οδηγών που προέκυψαν είναι πολλά και προμηνύουν μια σεζόν εξίσου συναρπαστική με την προηγούμενη. Πολλοί είναι οι… «συνήθεις ύποπτοι» ή αλλιώς, τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ωστόσο, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε, όλοι οι οδηγοί μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι εάν έχουν τo κατάλληλο μονοθέσιο. 

f1grid.jpg

Ξεκινώντας από την Red Bull, η ομάδα ακολουθώντας την ίδια, προφανώς πετυχημένη, περσινή συνταγή, συνεχίζει φέτος με τους Φερστάπεν και Πέρεζ πίσω από το τιμόνι. Ο Ολλανδός πρωταθλητής ελπίζει να κάνει χατ-τρικ τίτλων ενώ ο «Τσέχο» θα επιδιώξει περισσότερες νίκες, οι οποίες θα προστεθούν στις δύο προηγούμενες που σημείωσε το 2022.

Η Φεράρι, παρά το δυνατό ξεκίνημά της την περσινή χρονιά, πολύ γρήγορα έχασε ρυθμό με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Λεκλέρκ και Σάινθ είναι δύο εξαιρετικοί οδηγοί, ικανοί να κυνηγήσουν τον τίτλο, ωστόσο μένει να δούμε αν αυτή τη φορά η Scuderia κατασκεύασε ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίζει αγώνες.

Η Μερσέντες πέρυσι βρισκόταν σε αντίστοιχη μοίρα με εκείνη της Φεράρι. Ο πολλά υποσχόμενος και ταλαντούχος Ράσελ επισκίασε τον Λιούις Χάμιλτον, καθώς ο δεύτερος για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε νίκη αλλά ούτε και pole position. Φυσικά πρόκειται για τον επι 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος ποτέ δεν θα πάψει να θεωρείται άξιος διεκδικητής του τίτλου.

Για την Μακλάρεν, το ντεμπούτο του στην Formula 1 κάνει ο 21χρονος Αυστραλός, Όσκαρ Πιάστρι στο πλευρό του «wonderkid» της αγγλικής ομάδας, Λάντο Νόρις. Εδώ και πέντε συναπτές σεζόν, ο Βρετανός οδηγός έχει αποδείξει τις δυνατότητες του ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες οδήγησης. Φέτος, με τον καινούριο ομόσταβλό του, θα επιχειρήσει να ανεβάσει ξανά την ομάδα του στις τρεις κορυφαίες θέσεις..

Η αποχώρηση του Φερνάντο Αλόνσο από την Alpine άφησε χώρο για τον Πιέρ Γκασλί να επιστρέψει στην Formula 1 και να διεκδικήσει από κοινού με τον Εστεμπάν Οκόν μια καλύτερη θέση στην κατάταξη για την ομάδα τους.

Το περσινό επιτυχημένο δίδυμο της Άλφα Ρομέο με τους Μπότας και Ζού, συνεχίζει και το 2023. Ο Κινέζος οδηγός δεν είναι πλέον rookie και μπορεί να ανταγωνίζεται επάξια τον πολύ έμπειρο Φινλανδό, Βαλτέρι Μπότας, προκειμένου να διατηρήσουν την παρουσία τους στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Λανς Στρόλ και Άστον Μάρτιν θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο ο τραυματισμός του Καναδού σε αγώνα ποδηλάτου στην Ισπανία έχει προκαλέσει ανησυχία στην ομάδα, καθώς δεν είναι γνωστός ο χρόνος για τον οποίο θα χρειαστεί να απουσιάσει. Επιπλέον, ο πολύπειρος και επι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο φόρεσε την στολή της αγγλικής ομάδας και είναι έτοιμος να αγωνιστεί με τα πράσινα το 2023.

Στην Χάας την έκπληξη έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος επιστρέφει φέτος στην F1 έπειτα από τρία χρόνια απουσίας για να επιχειρήσει μαζί με τον Κέβιν Μάγκνουσεν να ανεβάσει βαθμολογικά την αμερικανική ομάδα. Η Χάας το 2022 τερμάτισε στην όγδοη θέση έχοντας κατακτήσει μία pole position.

O Γιούκι Τσουνόντα ετοιμάζεται να διανύσει την τρίτη του σεζόν στην F1 με την AlphaTauri έχοντας ως teammate έναν νέο οδηγό και πολλά υποσχόμενο οδηγό, ονόματι Ντε Φράις. Η απογοητευτική 9η θέση στην οποία είχαν καταταγεί την περσινή χρονιά η ενίσχυε φέτος τις ανάγκες βελτίωσής του μονοθεσίου της.

Τέλος, η Γουίλιαμς, η ουραγός της σεζόν 2022, θα συνεχίσει και φέτος με τον Άλεξ Άλμπον πίσω από το τιμόνι της. Δίπλα στον Βρετανό, θα αγωνιστεί το νέο απόκτημα της αγγλικής ομάδας, Λόγκαν Σάρτζεντ, ο οποίος εντυπωσίασε με τους χρόνους του στην F2. Άραγε οι δύο νεαροί οδηγοί της Γουίλιαμς θα καταφέρουν να ξεκολλήσουν την ομάδα τους από τον πυθμένα της βαθμολογίας;

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0