Καρώ Σημαία

Formula 1: Αλλάζει η πίστα στη Τζέντα ενόψει της νέας σεζόν

Formula 1: Αλλάζει η πίστα στη Τζέντα ενόψει της νέας σεζόν

Φαίνεται ότι εισακούστηκαν οι φωνές των πιλότων της Formula 1 σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πίστα της Τζέντας καθώς όπως έγινε γνωστό αυτές θα πραγματοποιηθούν ενόψει της νέας σεζόν.

Αλλαγές στο σιρκουί στη Τζέντα ενόψει της νέας σεζόν στη Formula 1 καθώς όπως έγινε γνωστό η πίστα στην πόλη της Σαουδικής Αραβίας θα αλλάξει προς όφελος των οδηγών.

Η διαδρομή στην πίστα της Τζέντας είχε μέχρι στιγμής ένα μεγάλο μειονέκτημα σχετικά με την ορατότητα των οδηγών σε ορισμένα σημεία της. Οι ομάδες είχαν εκφράσει τα παράπονά τους γι’αυτό το θέμα, τα οποία φαίνεται λήφθηκαν υπόψη.

Οι διοργανωτές του Grand Prix προχώρησαν σε αλλαγές που θα βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια των οδηγών. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε άσφαλτος με ζώνες επιβράδυνσης στις στροφές 3, 14, 19, 20 και 21 όπως ακριβώς και στην πίστα του Πολ Ρικάρ στη Γαλλία, προκειμένου να μειωθεί η πρόσφυση των μονοθεσίων που βγαίνουν εκτός ορίων πίστας. Επιπλέον αντικαταστάθηκαν κερμπ στις στροφές 4, 8, 10, 11 και 17.

Turn_20-01.jpg

Τέλος, οι τοίχοι στις στροφές 14 και 20 μετακινήθηκαν κατά 7,5 και 5 μέτρα αντίστοιχα, κάτι που θα κάνει την ορατότητα των πιλότων αρκετά καλύτερη σε σχέση με πριν. Επιπλέον, στη στροφή 23, άλλαξε η ιδιομορφία των στροφών 22/23.

Turn_14-01.jpg

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Saudi Motorsport, Μάρτιν Ουίτακερ, έκανε δηλώσεις σχετικά με όλες αυτές τις αλλαγές λέγοντας: «Οι προηγούμενοι δύο αγώνες στην Τζέντα απέδειξαν πως πρόκειται για το ταχύτερο και πιο συναρπαστικό σιρκουί πόλης και οι θεατές μπορούν μόνο να περιμένουν ακόμα περισσότερο θέμα μέσω αυτών των αλλαγών. Είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε πίστα, να ακούει τους οδηγούς που αγωνίζονται σε αυτή και να χρησιμοποιεί τις απόψεις τους ώστε να βελτιώνεται συνεχώς. Είμαστε αισιόδοξοι πως οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε πιο συναρπαστικούς και ασφαλείς αγώνες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0