Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο Αλόνσο ονειρεύεται ένα πρωτάθλημα με την Aston Martin

Formula 1: Ο Αλόνσο ονειρεύεται ένα πρωτάθλημα με την Aston Martin
O Φερνάντο Αλόνσο θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν με το μονοθέσιο της Aston Martin και σε δηλώσεις που έκανε στο BBC φάνηκε ότι επιθυμεί πολύ έναν τίτλο με τη νέα του ομάδα. 

Έπειτα από δύο χρόνια στην Alpine, ο Φερνάντο Αλόνσο είναι έτοιμος για το νέο κεφάλαιο στην πλούσια καριέρα του. Ο Ισπανός πιλότος της Formula 1 θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν με την ομάδα της Aston Martin και ευελπιστεί ότι μαζί της θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο. 

Ο 41χρονος οδηγός έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές με το μονοθέσιο της ομάδας και σε δηλώσεις που έκανε στο BBC φάνηκε ότι είναι αισιόδοξος αλλά και αποφασισμένος για τη νέα σεζόν με την καινούρια του ομάδα.

«Συνεχίζω επειδή πιστεύω πως θα έχω ξανά την ευκαιρία να πάρω πρωτάθλημα. Το να καλύψουμε του χρόνου τη διαφορά δεν είναι ρεαλιστικός στόχος, αλλά πρέπει να θέσουμε μία βάση ώστε τα μελλοντικά μας μοντέλα να λειτουργούν καλύτερα από των υπολοίπων. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να κάνεις κάτι το ξεχωριστό. Είμαι έτοιμος να κάνω κάτι ξεχωριστό και πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να κάνει το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός στο BBC.

Παράλληλα, ο Αλόνσο απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το τι τον οδήγησε στο να συμφωνήσει με την Aston Martin λέγοντας ότι: «H κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι αυτό που μου δίνει κίνητρο καθημερινά και ακόμη σκέφτομαι πως το τρίτο πρωτάθλημα είναι εφικτό. Μπορεί όχι το 2023 αλλά ποιος ξέρει μελλοντικά τι θα γίνει. Είμαι πλέον μέλος του πρότζεκτ της Aston Martin, από το οποίο αρκετοί τομείς με ελκύουν. Κατασκευάζουν την ομάδα από την αρχή και ελπίζουν να αποδώσουν πολύ καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Έχουν αρκετούς νέους υπαλλήλους, με τεράστιο ταλέντο και φαίνεται πως έρχομαι στην ομάδα σε μία περίοδο όπου μαζί μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές».

Tέλος, στο ερώτημα για το πόσο ακόμη θα αγωνίζεται στη Formula 1, ο Ισπανός οδηγός απάντησε: «Χρόνο με το χρόνο θα βλέπω τι γίνεται. Το 2021 δεν ήμουν στο 100% μου. Αν κάνω μερικές σεζόν ακόμη όπως η προηγούμενη, ακόμη κι αν έχω καλά αποτελέσματα, αν δεν νιώθω χαρούμενος με τον εαυτό μου, τότε μάλλον θα σταματήσω. Αν όμως οδηγώ όπως εφέτος, και νιώθω πολύ υπερήφανος για το 2022, τότε θα συνεχίσω να αγωνίζομαι όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα. Η F1 είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται ενέργεια. Πρέπει να αλλάξω πολλά στην προπόνησή μου λόγω της σωματικής μου κατάστασης. Πρέπει να κάνω πολλά περισσότερα πλέον γιατί δεν είμαι 20 ετών».

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0