Καρώ Σημαία

Scuderia Ferrari: «Έφυγε» ο εμβληματικός σχεδιαστής, Μάουρο Φοργκιέρι! (video)

Scuderia Ferrari: «Έφυγε» ο εμβληματικός σχεδιαστής, Μάουρο Φοργκιέρι! (video)
Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της Scuderia Ferrari μιας και όπως ανακοίνωσε η ίδια, ο θρυλικός σχεδιαστής μονοθεσίων του ιταλικού brand, Μάουρο Φοργκιέρι, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών.
Ένας πολύ ξεχωριστός και εμβληματικός άνθρωπος που βοήθησε με το δικό του, καλλιτεχνικό και όχι μόνο τρόπο στην γιγάντωση της Φεράρι, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Μάουρο Φοργκιέρι, άφησε τα εγκόσμια σε ηλικία 87 ετών, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στο Μαρανέλο. Από πολύ μικρή ηλικία, ο Ιταλός ανέλαβε το τεχνικό τμήμα στις αρχές της δεκαετίας του ’60, φέρνοντας τεράστιες επιτυχίες στους «κόκκινους».

Πρώτο του καμάρι ήταν το μοντέλο 158 που έδωσε στον Τζον Σέρτις και το πρωτάθλημα του 1964. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του μονοθέσια, που εχουν μείνει στην ιστορία, ήταν η 312Τ, με την οποία οι οδηγοί της Ferrari κέρδισαν τα πρωταθλήματα από το 1975 μέχρι και το 1980 εκ των οποίων τα τρία ήταν στο κομμάτι των οδηγών και τέσσερα στους κατασκευαστές. Συνολικά, κατέκτησε 27 νίκες., αποτελώντας μέχρι σήμερα το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία του αθλήματος.

 

Τελευταίο δημιούργημα του Φοργκιέρι που έφερε επιτυχίες στη Ferrari ήταν η 126CK που κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1982 και το 1983. Ο Ιταλός το 1984 παρέδωσε τα ηνία του εν λόγω τμήματος το 1984 και τρία χρόνια αργότερα, το 1987 αποχώρησε οριστικά από τη Scuderia.
db7d8646e62d939f797116af274ab1f7.jpgO επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, μίλησε για το θάνατο του Φοργκιέρι, αναφέροντας πως: «Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους στη Scuderia Ferrari. Θρηνούμε το θάνατο του Μάουρο Φοργκιέρι, ενός εκ των πιο εκπληκτικών ανθρώπων που έχουν εργαστεί στο Μαρανέλο».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0