Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο Γκασλί στην Alpine και ο Ντε Βρις στην Alpha Tauri!

Formula 1: Ο Γκασλί στην Alpine και ο Ντε Βρις στην Alpha Tauri!

Διπλή ανακοίνωση υπήρξε το πρωί του Σαββάτου σε σχέση με το grid του 2023. Ο Πιερ Γκασλί αποχώρησε από την οικογένεια της Red Bull και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Alpine, δημιουργώντας ένα γαλλικό δίδυμο με τον Οκόν. Η θέση του Γκασλί στην Alpha Tauri καλύφθηκε άμεσε με τον Νικ Ντε Βρις.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη φημολογία για το μέλλον του Πιερ Γκασλί στην Alpha Tauri. Ο Γάλλος ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω και γνώριζε ότι η Red Bull δεν θα του έδινε μία δεύτερη ευκαιρία (είχε τρέξει με τη Red Bull στο πρώτο μισό του 2019), οπότε αναζήτησε την τύχη του αν και είχε συμβόλαιο και το 2023 με την Alpha Tauri.

Η Alpine, μετά το ναυάγιο με τον Πιάστρι, ήθελε να δημιουργήσει ένα γαλλικό δίδυμο και έτσι προχώρησε στην πολυετή συμφωνία με τον Πιερ Γκασλί που θα βρθεί στο πλευρό του Εστεμπάν Οκόν.

Η θέση του Γκασλί στην Alpia Tauri καλύφθηκε άμεσα. Ο Νικ Ντε Βρις απασχόλησε αρκετές ομάδες τη φεςτινή σεζόν, μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο με τη Williams στη Μόντσα και η οικογένεια της Red Bull ήταν αυτή που κέρδισε τη μάχη. Ο Ολλανδός υπέγραψε με την Alpha Tauri και θα τρέχει μαζί με τον Γιούκι Τσουνόντα το 2023.

Πλέον απομένουν δύο ανοιχτές θέσεις για την επόμενη σεζόν και τους Μικ Σουμάχερ και Ντάνιελ Ρικιάρντο να… φλερτάρουν με αυτές. Η Haas και η Williams έχουν διαθέσιμο χώρο στο ρόστερ τους και σύντομα θα ανακοινώσουν τους εκλεκτούς.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0