Καρώ Σημαία

«Φουντώνουν» οι φήμες πως η Formula 1 επιστρέφει στην Νότια Αφρική!

«Φουντώνουν» οι φήμες πως η Formula 1 επιστρέφει στην Νότια Αφρική!

Η F1 πρόκειται να επιστρέψει το 2023 στην Νότια Αφρική, με την διοργάνωση Grand Prix στο Κιαλάμι!

Το Grand Prix της Νοτίου Αφρικής φαίνεται πως θα επιστρέψει στο καλεντάρι της F1 το 2023 μετά από 30 χρόνια απουσίας αγώνων από την αφρικανική ήπειρο.

Μπορεί οι πληροφορίες να παραμένουν ακόμα ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο o επικεφαλής της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, επισκέφθηκε πριν από λίγο καιρό την πίστα του Κιαλάμι, η οποία του άφησε θετικές εντυπώσεις.

Παράλληλα, ο Λιούις Χάμιλτον έχει αναφερθεί στην συγκεκριμένη προοπτική ως «ένα όνειρο που θα πραγματοποιηθεί», όπως επίσης και ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίζεται ενθουσιασμένος στην προοπτική.

Η ανακοίνωση για την εισαγωγή του νέου Grand Prix μπορεί να έρθει πολύ σύντομα, αφού βρισκόμαστε στην περίοδο της σεζόν, όπου η Formula 1 ανακοινώνει το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς.

Το Grand Prix της Νοτίου Αφρικής ήταν μέρος του ημερολογίου συενχόμενα από το 1967 ως το 1985, όμως λόγο του καθεστώτος Απαρτχάιντ είχε αποφασιστεί η διακοπή του. Τελικά επέστρεψε για μια διετία το 1992, με την τελευταία φορά που είχε διοργανωθεί αγώνας στο Κιαλάμι να είναι το 1993, με τον Άλαιν Προστ τότε να κατακτά τη νίκη, μπροστά από τον Άιρτον Σένα, ενώ στον αγώνα είχε πάρει μέρος και ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος εγκατέλειψε.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0