Καρώ Σημαία

Formula 1: Εκπληκτική μάχη με ταχύτερο τον Φερστάπεν - Διπλή εγκατάλειψη για Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές

Formula 1: Εκπληκτική μάχη με ταχύτερο τον Φερστάπεν - Διπλή εγκατάλειψη για Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές
Εντυπωσιακές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές στην Αυστρία με τον Μαξ Φερστάπεν να πανηγυρίζει την 16η pole position της καριέρας του αφού ήταν 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Λεκλέρ. Χάμιλτον και Ράσελ έχασαν τον έλεγχο των μονοθεσίων τους στο Q3. 
Γράφει ο Κώστας Ψάρρας
 
Μια πανέμορφη μάχη μας χάρισαν οι δυο πιλότοι της Ferrari και ο Μαξ Φερστάπεν με τον Ολλανδό να είναι αυτός που πανηγύρισε για 3η φορά φέτος και 16η στην καριέρα του. Ο πιλότος της Red Bull θα εκκινήσει πρώτος τον αγώνα σπριντ του Σαββάτου και θα προσπαθήσει να τερματίσει και εκεί για να πάρει τους 8 βαθμούς αλλά και την πρώτη θέση στο grid της Κυριακής. 
 
Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών η πίστα βελτιωνόταν συνεχώς οπότε όλα κρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας. Η έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ρικιάρντο, με τον πιλότο της McLaren να μένει εκτός συνέχειας. Διπλός αποκλεισμός και για την Aston Martin ενώ είχαμε και επιστροφή στα συνηθισμένα για τον Λατίφι που είδε τον Άλμπον να προκρίνεται ενώ ο Καναδός έμεινε 19ος. Ο Ζου συμπλήρωσε την πεντάδα που αποκλείστηκε. 
 
Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα ούτε για τον έτερο πιλότο της McLaren. Ο Λάντο Νόρις μπορεί να βρέθηκε στο Q2 όμως δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από τη 15η θέση, αντιμετωπίζοντας θέμα με τα φρενα. Εξαιρετική εμφάνιση σε δεύτερο σερί αγωνιστικό τριήμερο για τη Haas που είδε και τους δύο πιλότους της να εξασφαλίζουν θέση στη δεκάδα. 
 
Εκτός έμεινε όπως αναμενόταν ο Μπότας, αφού δεν είχε να κερδίσει κάτι. Ο Φινλανδός θα εκκινήσει τελευταίος τον αγώνα της Κυριακής λόγω αλλαγής κινητήριας μονάδας. Ο Άλμπον και οι δύο Alpha Tauri έμειναν και αυτοί εκτός δεκάδας. 
 
Έτσι φτάσαμε στον τελικό με τρεις ομάδες να δείχνουν ικανές να πάρουν την pole position. Στις γνωστές Ferrari και Red Bull προστέθηκε η Mercedes που έδειξε εξαιρετικά δυνατή στις δύο πρώτες περιόδους. 
 
Στα μισά της διαδικασίας ο Λιούις Χάμιλτον έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα ενόψει του αγώνα σπριντ. Ο Βρετανός επισκέφτηκε για προληπτικούς λόγους το ιατρικό κέντρο, εμφανώς απογοητευμένος από το λάθος του που τον έθεσε εκτός μάχης.


Μετά την κόκκινη σημαία, οι 9 πιλότοι βγήκαν στην πίστα για τις τελευταίες τους προσπάθειες. Ο Ράσελ ήταν αυτός που άρχισε πρώτος τη γρήγορη προσπάθεια του και είχε ακριβώς την ίδια κατάληξη με τον teammate του. Έτσι αντί να δούμε αν η Mercedes μπορούσε να διεκδικήσει την pole position, είδαμε διπλή σύγκρουση με τα προστατευτικά ελαστικά. Ο Ράσελ θα κληθεί και από τους σγωνοδικες γιατί περπάτησε κάθετα την πίστα χωρίς να του έχει δοθεί άδεια να το κάνει.
 

Μετά και τη δεύτερη κόκκινη σημαία, ο χρόνος ήταν πιεστικός για τους πιλότους αφού απέμειναν 2.30 για το τέλος. Όλοι είχαν μία προσπάθεια και Φερστάπεν, Λεκλέρ και Σάινθ έδωσαν μία υπέροχη μάχη. Ο Μονεγάσκος άγγιξε την pole position αλλά ο Φερστάπεν του πήρε την... μπουκιά από το στόμα αφού ήταν 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος. Τρίτος ήταν ο Σάινθ σε απόσταση λιγότερη του ενός δέκατου του δευτερολέπτου από τον Ολλανδό πιλότο που αποθεώθηκε από τους χιλιάδες συμπατριώτες του. 
 
Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών που θα ορίσουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα σπριντ του Σαββάτου:


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0