Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο εκπληκτικός Φερστάπεν πανηγύρισε τη νίκη στο Μαϊάμι

Formula 1: Ο εκπληκτικός Φερστάπεν πανηγύρισε τη νίκη στο Μαϊάμι

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και κατάφερε να πάρει την 3η φετινή του νίκη, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεκλέρ στους 19 βαθμούς.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο παρθενικός αγώνας στο Μαϊάμι προσέφερε συγκινήσεις μέχρι το φινάλε και ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός αν και εκκινούσε 3ος κατάφερε να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις και έφτασε σε μία εντυπωσιακή νίκη. Λεκλέρ και Σάινθ συμπλήρωσαν το βάθρο, διατηρώντας τη Ferrari στην πρώτη θέση των κατασκευαστών.

Από την εκκίνηση άρχισαν τα καλά νέα για τον Φερστάπεν ο οποίος πέρασε τον Σάινθ και άρχισε να κυνηγάει τον Λεκλέρ. Ο ρυθμός αγώνα του ήταν ελαφρώς καλύτερος του Μονεγάσκου και ήταν φανερό ότι κάποια στιγμή θα γινόταν το προσπέρασμα. Όπερ και εγένετο. Ο πιλότος της Red Bull άνοιξε τη διαφορά του από τον αντίπαλό του και όταν ήρθε η διαδικασία του pit stop ήταν άνετα μπροστά.

Πίσω ο Σάινθ κρατούσε τον Πέρες ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και έχασε 6 δευτερόλεπτα. Το pit stop του Ισπανού ήταν αργό και έτσι ο Μεξικανός βρέθηκε σε απόσταση 5 δευτερολέπτων από τον πιλότο της Ferrari. Όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε ένα ήρεμο φινάλε, αν και υπήρχε μία υποψία βροχής.

Βροχή δεν ήρθε, αλλά η σφοδρή σύγκρουση Νόρις και Γκασλί έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Ο Ράσελ που είχε μείνει με τη σκληρή γόμα που είχε ξεκινήσει, ελπίζοντας σε μία τέτοια εξέλιξη, μπήκε κατευθείαν για αλλαγή ελαστικών και έτσι βρέθηκε στην 7η θέση πίσω από τον Μπότας και τον Χάμιλτον.

Στα pits πρόλαβε να μπει και ο Πέρες και να βγει πάλι τέταρτος, αυτό του έδινε σημαντικό πλεονέκτημα και ο Χόρνερ περίμενε ότι ο Μεξικανός θα πέρναγε τις Ferrari. Όταν ο αγώνας συνεχίστηκε στον 46ο γύρο από τους 57, ο Πέρες δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να γίνει απειλητικός, ενώ αντίθετα ο Λεκλέρ άσκησε πίεση στον Φερστάπεν.

Για τρεις γύρους οι δυο τους έδωσαν υπέροχη μάχη με την τελική ταχύτητα της Red Bull να δίνει τη νίκη στον Φερστάπεν. Στις πίσω θέσεις ο Μπότας έκανε λάθος και δεν μπόρεσε να κρατήσει την 5η θέση, με τις δύο Mercedes να τον προσπερνούν.

Ο Χάμιλτον με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά είδε τον Ράσελ να τον προσπερνάει και να κάνει άλλον έναν σπουδαίο αγώνα. Σημαντική επιτυχία για τον Άλμπον που πήρε βαθμό με τη Williams.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα στο Μαϊάμι

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0