Καρώ Σημαία

Επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας γίνεται ο Λιούις Χάμιλτον

Επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας γίνεται ο Λιούις Χάμιλτον

H χώρα της Λατινικής Αμερικής ετοιμάζεται να αποδώσει έναν ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο, στον Άγγλο οδηγό της Formula 1.

O οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, γίνεται επίτιμος πολίτης Βραζιλίας! Η χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχει λατρέψει τον 37χρονο οδηγό, αφού αυτός πάντοτε εκδήλωνε το θαυμασμό του για τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Άιρτον Σένα, τον οποίο χαρακτήριζε ως είδωλο του.

Η δημοτικότητα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, είναι ιδιαίτερα υψηλή στη χώρα του καφέ μιας και εκεί έχει δει τρείς φορές πρώτος την καρέ σημαία. Ειδικότερα η τελευταία του νίκη μάλιστα στη Βραζιλία, παραμένει και η πιο εντυπωσιακή αφού το μονοθέσιο του είχε ξεκινήσει από τη δέκατη θέση, γεγονός που προκάλεσε κύμα επευφημιών από τους οπαδούς στις κερκίδες.


Έτσι, ένα από τα μέλη του βραζιλιάνικου Κονγκρέσου, Αντρέ Φιγκεϊρέδο να γίνεται ο πρώτος που προτείνει τη συγκεκριμένη διάκριση, η οποία επανήλθε στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του Βρετανού οδηγού για την τιμή που του κάνει η Βραζιλία:
«Για να είμαι ειλικρινής, θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο στη Βραζιλία. Έχει τόσο όμορφη κουλτούρα. Έχω πάει μόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο, αλλά θέλω να επιστρέψω για την περίοδο των Χριστουγέννων ή για την αλλαγή χρόνου. Κάθε χρόνο με προσκαλούν ο Νεϊμάρ και ο Γκάμπριελ Μεντίνα (πρωταθλητής σερφ) αλλά ποτέ δεν κατάφερα να αποδεχτώ την πρόκληση. Μπορώ να πω πως ανυπομονώ για το βραζιλιάνικο διαβατήριό μου».


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0