Καρώ Σημαία

Formula 1: Εκπληκτική pole position από τον Πέρες στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές της Τζέντα – Τρομακτικό ατύχημα για τον Μικ Σουμάχερ

Formula 1: Εκπληκτική pole position από τον Πέρες στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές της Τζέντα – Τρομακτικό ατύχημα για τον Μικ Σουμάχερ

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής στη δεύτερη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών της χρονιάς. Ο Μεξικανός πιλότος πανηγύρισε την παρθενική του Pole position, στερώντας στο νήμα το 1-2 από τη Ferrari. Τα πάντα επισκιάστηκαν από το ατύχημα του Μικ Σουμάχερ ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Αποκλεισμός από το Q1 για τον Χάμιλτον για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Εντελώς επεισοδιακή ήταν η διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών στη Σαουδική Αραβία. Από την πρώτη περίοδο άρχισαν οι ανατροπές, όταν ο Λιούις Χάμιλτον δεν κατάφερε αν και έκανε 3 γρήγορους γύρους να βρεθεί στην πρώτη 15άδα. Αυτό είχε να συμβεί στον Βρετανό από το 2017 αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς προβλήματα ποινών και θέματα με τον καιρό, του συνέβη για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2009!

Στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών είχαμε το ατύχημα του Μικ Σουμάχερ που άγχωσε τους πάντες. Η Liberty Media για μεγάλο χρονικό διάστημα προτίμησε να μην δείξει το παραμικρό από τον Γερμανό πιλότο και αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Ευτυχώς η εικόνα του Σουμάχερ ήταν καλή όταν μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο και μόνο για προληπτικούς λόγους διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση για να καθαριστεί η πίστα, η διαδικασία συνεχίστηκε με τις δύο McLaren να μην τα καταφέρνουν να βρεθούν στη δεκάδα αν και αυτή τη φορά, πλησίασαν αρκετά. Ο Ράσελ που ένιωθε καλύτερα με το μονοθέσιό του σε σχέση με τον Χάμιλτον, μπήκε άνετα στη δεκάδα και μάλιστα με τη μέση γόμα.

Στο Q3 η μάχη… φούντωσε με τις Ferrari να δείχνουν ότι έχουν τον πρώτο λόγο έναντι των Red Bull. Ο Φερστάπεν δεν βρήκε ρυθμό στην πρώτη του προσπάθεια και είδε τους Σάινθ και Λεκλέρ να βρίσκονται στις 2 πρώτες θέσεις. Ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος από τον teammate του στη δεύτερη προσπάθεια και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει τη 2η φετινή του pole position. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός έκανε έναν απίθανο γύρο, τον καλύτερο της καριέρας του όπως τόνισε ο ίδιος και πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του. Λεκλέρ και Σάινθ βρέθηκαν πίσω του, με τον Φερστάπεν να μένει στην 4η θέση. Εξαιρετική εμφάνιση από τις Alpine με τον Οκόν να τερματίζει στην 5η θέση.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0