Καρώ Σημαία

Formula 1: Η επιβλητική εμφάνιση του Χάμιλτον αλλάζει τις ισορροπίες στη μάχη του τίτλου!

Formula 1: Η επιβλητική εμφάνιση του Χάμιλτον αλλάζει τις ισορροπίες στη μάχη του τίτλου!
Όλα όσα έγιναν στη Βραζιλία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη μονομαχία Χάμιλτον - Φερστάπεν για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Απομένουν τρεις αγώνες εκ των οποίων οι δύο σε νέες πίστες και όλα είναι ανοιχτά.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Όλοι γνωρίζαμε ότι ο αγώνας της Βραζιλίας θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τη μάχη του τίτλου, ειδικά μετά την αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον. Αρκεί να σκεφτούμε ότι σε περίπτωση που ο Φερστάπεν κατάφερνε να κρατήσει πίσω του τον αντίπαλο του θα είχε διαφορά μεγαλύτερη των 21 βαθμών. Τι θα σήμαινε αυτό; Θα του αρκούσαν 3 δεύτερες θέσεις για την εξασφάλιση του τίτλου. Αυτό και μόνο αρκεί για να αντιληφθούμε το ποσό σημαντικό ήταν το επίτευγμα του Βρετανού στο Σάο Πάολο, όταν κέρδισε 33 θέσεις εντός πίστας μέσα σε 95 γύρους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η Formula 1 όπως και όλα τα σπορ βασίζονται σε μεγάλο ποσοστό στην ψυχολογία. Θυμόμαστε όλοι το πόσο καλύτερος εμφανίστηκε ο Μπότας μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Alfa Romeo. Ο Φινλανδός σε συνεχόμενους αγώνες έκανε υπερβάσεις και εκείνοι οι βαθμοί διατηρούν το προβάδισμα της Mercedes στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Πριν τη Βραζιλία, το ψυχολογικό πλεονέκτημα το ειχε η Red Bull και ο Φερστάπεν. Οι Αυστριακοί είχαν καλύψει τη διαφορά στη βαθμολογία, ο Ολλανδός είχε πάρει... αέρα με τις σερί νίκες και με δεδομένο το μειονέκτημα του Χάμιλτον λόγω της ποινής στο grid, όλα έμοιαζαν ιδανικά. 

Κι όμως ο 7 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και όχι απλά περιόρισε τη χασούρα αλλά υποχρέωσε τη Red Bull να αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα στη Βραζιλία. Και πλέον πηγαίνουμε για τρεις οριακές μάχες σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Αμπού Ντάμπι. Οι δύο πρώτες είναι νέες πίστες για τη Formula 1 και όσο κι αν έχουν δουλέψει στον προσομοιωτή, κανείς δεν γνωρίζει ποιος από τους διεκδικητές του τίτλου θα προσαρμοστεί καλύτερα. Ο Χάμιλτον έχει το πλεονέκτημα της ψυχολογίας και του φρέσκου κινητήρα και ο Φερστάπεν το +14 στη βαθμολογία. 

Και οι δύο ξέρουν ότι εξαρτάται από τους ίδιους. Δύο νίκες του Χάμιλτον και ένας τερματισμός στους βαθμούς αλλά πάνω από τον Φερστάπεν αρκούν για τον τίτλο. Μια νίκη του Ολλανδού και δυο δεύτερες θέσεις είναι υπεραρκετές για το πρώτο πρωτάθλημα του πιλότου της Red Bull. Η φετινή χρονιά μας έχει χαρίσει υπέροχες μάχες και μία κόντρα από τα... παλιά.

Και μόνο το ότι είμαστε τρεις αγώνες πριν το τέλος και τα προγνωστικά είναι στο 50-50 τα λέει όλα. Δεν αποκλείεται όλα να κριθούν στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα της σεζόν. Κι επειδή δεν είναι όλα ιδανικά φέτος, το βασικότερο πρόβλημα είναι η... πόλωση που υπάρχει και ο φανατισμός.

Δυστυχώς οι δυο ομάδες βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση με τη στάση τους και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόσφατο αίτημα της Mercedes για επανεξέταση του συμβάντος του 48ου γύρου στο Σάο Πάολο όταν Φερστάπεν και Χάμιλτον βρέθηκαν εκτός πίστας μετά την απόπειρα του Βρετανού να περάσει.

Οι αγωνοδικες δεν εξέτασαν ενδελεχώς το συμβάν αφού δεν είχαν διαθέσιμη και την on board κάμερα του Ολλανδού. Αυτή πλέον είναι διαθέσιμη κι έτσι η εξέταση θα γίνει στο περιθώριο του αγώνα στο Κατάρ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Δείτε από όλες τις κάμερες τη μεταξύ τους μάχη www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0