Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Χάμιλτον πανηγύρισε την 101η νίκη του αν και εκκίνησε δέκατος

Formula 1: Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Χάμιλτον πανηγύρισε την 101η νίκη του αν και εκκίνησε δέκατος
Όταν μετά από 100 νίκες και 7 Παγκόσμιους τίτλους ένας πιλότος δείχνει ανάλογη δίψα με αυτή που είχε στην πρώτη του χρονιά στο σπορ, τότε έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι όλα εξαρτώνται από αυτόν στη μάχη του πρωταθλήματος κι ας απέχει 14 βαθμούς από τον Φερστάπεν. Αν αυτός λέγεται και Λιούις Χάμιλτον τότε έχουμε δικαίωμα να το πιστεύουμε κι εμείς

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Το τριήμερο στη Βραζιλία θα μείνει στην ιστορία του σπορ. Τα όσα ζήσαμε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή μπορούν να γυριστούν ταινία. Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε απίθανα πράγματα στους 24 γύρους του F1 sprint και στους 71 του αγώνα και κατάφερε να πανηγυρίσει μία νίκη που έμοιαζε… ουτοπική μετά τον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες δοκιμές.


Από την εκκίνηση άρχισαν οι ανατροπές στον αγώνα. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε στον Μπότας αυτό ακριβώς που είχε κάνει το Σάββατο ο Φινλανδός. Εκκινώντας από τη 2η θέση έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και το ιδεατό σενάριο για τη Red Bull ολοκληρώθηκε με τον Πέρεζ να εκμεταλλεύεται το γλίστρημα του Μπότας και να ανεβαίνει 2ος. Αν εκείνη τη στιγμή έλεγε κάποιος στον Χόρνερ ότι το τέλος της ημέρας θα τον έβρισκε με την πλευρά των ηττημένων, θα τον θεωρούσε τρελό.

Τρελός ήταν ο ρυθμός του Χάμιλτον. Όπως λειτούργησε και το Σάββατο, έτσι και την Κυριακή άρχισε να περνάει τον έναν πιλότο μετά τον άλλο. Μόλις μετά από 5 γύρους είχε φτάσει πίσω από τον Μπότας ο οποίος έκανε το απολύτως λογικό και τον άφησε να καταδιώξει τις Red Bull. Σε ιδανικό σημείο για τον Βρετανό έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω θραυσμάτων στην πίστα από την επαφή του Τσουνόντα με τον Στρολ και έτσι η διαφορά των 5 δευτερολέπτων που είχε από την κορυφή εξανεμίστηκε.

Ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν το πρώτο μεγάλο εμπόδιο που είχε να ξεπεράσει ο Χάμιλτον. Ο Μεξικανός άντεξε περισσότερο από όσο περίμεναν στη Mercedes αλλά ήταν ανέφικτο να… φρενάρει περισσότερο τον… σεληνιασμένο Βρετανό. Όταν ο πιλότος της Mercedes βρέθηκε στη 2η θέση όλοι αντιλήφθηκαν ότι δεν θα σταματούσε εκεί. Και δεν σταμάτησε.

Μπήκε πρώτος στα pits για να εκμεταλλευτεί το undercut και κάλυψε άλλα δύο δευτερόλεπτα από τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός άντεχε στην πρώτη θέση αλλά είχε πολύ δρόμο να διανύσει ως το φινάλε. Η Red Bull προσπάθησε με τη στρατηγική να… φρενάρει τον Χάμιλτον. Τράβηξε πολύ νωρίς τον Ολλανδό για τη δεύτερη αλλαγή, με τη Mercedes να μην αγχώνεται αφού ο ρυθμός του Χάμιλτον τους έδειχνε ότι θα μπορούσε να τον φέρει νικητή, με όποιο τρόπο.

Ο Μπότας που είχε εκμεταλλευτεί το virtual safety car στην πρώτη αλλαγή ελαστικών και είχε περάσει τον Πέρεζ, διαμαρτυρήθηκε που η ομάδα του ακολούθησε τη στρατηγική της Red Bull. Το ίδιο έκανε και ο Χάμιλτον αλλά ούτε αυτό τον πτόησε.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν απολαυστικό. Ο Χάμιλτον έφτασε τον Φερστάπεν και άρχισε την προσπάθεια για να κάνει ένα καθαρό προσπέρασμα αφού ο ίδιος είχε να χάσει περισσότερα από τον αντίπαλό του σε περίπτωση εξόδου. Οι πρώτες απόπειρες δεν είχαν αποτέλεσμα με τον Ολλανδό να αμύνεται στα όρια της νομιμότητας. Οι αγωνοδίκες, καλώς, άφησαν τη μάχη να εξελιχθεί χωρίς να επέμβουν. Και τελικά ο Χάμιλτον αφού περίμενε υπομονετικά, με εμφατικό τρόπο πέρασε στη 2η ζώνη drs τον Φερστάπεν και πανηγύρισε έξαλλα μία εκπληκτική νίκη που τον φέρνει 14 βαθμούς πίσω από τον αντίπαλό του, ενώ απομένουν 3 αγώνες για το τέλος της σεζόν.

Τα τελικά αποτελέσματα του grand prix της Βραζιλίας


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0