Καρώ Σημαία

Formula 1: Κινδυνεύουν με τιμωρίες Χάμιλτον και Φερστάπεν (video)

Formula 1: Κινδυνεύουν με τιμωρίες Χάμιλτον και Φερστάπεν (video)

Οι κατατακτήριες δοκιμές στη Βραζιλία είχαν έντονο παρασκήνιο αφού οι δύο διεκδικητές του τίτλου κλήθηκαν για διαφορετικούς λόγους στους αγωνοδίκες και αντιμετωπίζουν κίνδυνο τιμωρίας.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Σαν να μην έφταναν τα όσα έχουν γίνει φέτος στα γραφεία των αγωνοδικών μετά από συμβάντα εντός πίστας, ήρθε και το χθεσινό θρίλερ στο Σάο Πάολο να... απογειώσει την ίντριγκα. Μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών που βρήκε νικητή τον Χάμιλτον, ο Τζό Μπάουερ, τεχνικός έφορος της FIA, ανέφερε παρατυπία στην πίσω πτέρυγα του μονοθεσίου του Λιούις Χάμιλτον. Συγκεκριμένα εντόπισε ότι το άνοιγμα του DRS είναι μεγαλύτερο από όσο επιτρέπουν οι τεχνικοί κανονισμοί του σπορ και το θέμα πήγε στους αγωνοδίκες.

Η στιγμή που ο Τζο Μπάουερ εντοπίζει το θέμα και ενημερώνει τους ανθρώπους της ομάδας

Το επίσημο έγγραφο με την κλήση του Χάμιλτον και της Mercedes σε απολογία

Η έρευνα συνεχίστηκε για αρκετές ώρες και οι αγωνοδίκες ενημέρωσαν ότι δεν θα βγει κάποια απόφαση μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου για την Ελλάδα και πρωί Σαββάτου για τη Βραζιλία. Ο Χάμιλτον κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ακύρωση στις κατατακτήριες δοκιμές κάτι που σημαίνει ότι θα εκκινήσει τελευταίος το F1 sprint, ενώ θυμίζουμε ότι έχει και ποινή πέντε θέσεων στο grid της Κυριακής λόγω αλλαγής κινητήρα.

Όλη αυτή η ιστορία έχει αρχίσει από νωρίς αφού η Red Bull είχε εντοπίσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την πίσω πτέρυγα της Mercedes (είχε μεγαλύτερη ευκαμψία) και ο Άντριαν Νιούι το είχε αναφέρει στους ανθρώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η αυστριακή ομάδα δεν έμεινε εκεί αφού μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών ο Μαξ Φερστάπεν θέλησε να τσεκάρει ο ίδιος το τι συμβαίνει με την πίσω πτέρυγα του Χάμιλτον και έτσι πλησίασε το μονοθέσιό του τσεκάροντάς το. Αυτό εντοπίστηκε από βίντεο που κυκλοφόρησε στο twitter και ο Ολλανδός θα κληθεί στις 14.30 στους αγωνοδίκες για να απολογηθεί. Και αυτός κινδυνεύει με τιμωρία αφού απαγορεύεται σε καθεστώς parc ferme τα μονοθέσια δεν μπορούν να πειραχτούν από κανέναν αν δεν είναι μπροστά άνθρωποι της FIA).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει με το... περίεργο άνοιγμα της πίσω πτέρυγας στο μονοθέσιο του Φερστάπεν, δεν υπάρχει η οποιαδήποτε εξέταση από τους αγωνοδίκες αφού μόνο του DRS του Χάμιλτον είναι υπό έρευνα αυτή τη στιγμή.

Οι αποφάσεις αναμένεται να έχουν βγει πριν την έναρξη της 2ης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών που θα ξεκινήσει στις 17.00. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0