Καρώ Σημαία

Formula 1: «Στρατηγική» νίκη του Μαξ Φερστάπεν, άντεξε στην πίεση του Χάμιλτον!

Formula 1: «Στρατηγική» νίκη του Μαξ Φερστάπεν, άντεξε στην πίεση του Χάμιλτον!
Ο Ολλανδός κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Χάμιλτον μέχρι την καρώ σημαία. Το βάθρο έκλεισε ο Σέρχιο Πέρεθ και την εξάδα οι Λεκλέρ, Ρικιάρντο, Μπότας.

Ήταν η 8η νίκη για τον Φερστάπεν φέτος, με τον Ολλανδό να διπλασιάζει τη διαφορά του και πλέον να τον χωρίζουν 13 πόντοι από τον Λιούις Χάμιλτον πέντε αγώνες πριν το τέλος!

Ο Σέρτζιο Πέρεζ ολοκλήρωσε στην 3η θέση τον αγώνα, παίρνοντας ακόμα ένα βάθρο. Ο Λεκλέρ τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο Μπότας δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 6η θέση, περνώντας στον τελευταίο γύρο τον Σάινθ, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Νόρις, Τσουνόντα και Φέτελ!

 


Από την πρώτη κιόλας στροφή, ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε την εσωτερική στην εκκίνηση και με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, προσπέρασε τον Ολλανδό που είχε την pole position. Από εκεί και πέρα στη Mercedes επέλεξαν να αφήσουν και τις δύο φορές τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή περισσότερο στην πίστα πριν τα δύο pit stops, σε σχέση με την Red Bull που άλλαξε στρατηγική για τον Φερστάπεν, με σκοπό στο τέλος να έχει πιο φρέσκα ελαστικά.

 

Κάτι τέτοιο όντως συνέβη με την διαφορά να πέφτει κάτω από το ένα δευτερόλεπτο στον τελευταίο γύρο, αλλά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να αντέχει και να κρατά πίσω του τον Χάμιλτον παρότι είχε ελαστικά 8 γύρων πιο χρησιμοποιημένα και να πανηγυρίζει μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό των Αμερικανών!


Η κατάταξη:


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0