Καρώ Σημαία

Formula 1: Άλλη μία υπέροχη μάχη με νικητή τον Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές

Formula 1: Άλλη μία υπέροχη μάχη με νικητή τον Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές
Η φετινή σεζόν μας προσφέρει σπουδαίες μονομαχίες μεταξύ Φερστάπεν και Χάμιλτον. Ο Ολλανδός ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος στο Τέξας και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τον αγώνα της Κυριακής, έχοντας δίπλα του τον Βρετανό της Mercedes. Τρίτος ο Πέρες.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Σε μία πίστα που η Mercedes κυριαρχούσε στις κατατακτήριες δοκιμές από το 2014, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που κατάφερε στο τέλος να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο και εξασφάλισε την 12η Pole position της καριέρας του. Ο Λιούις Χάμιλτον που ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα του μετά την ολοκλήρωση του γύρου του, θα βρεθεί στο πλάι του αντιπάλου του. Στο Όστιν, στους 8 αγώνες που έχουν γίνει εκεί, το 50% των νικών έχουν έρθει από την pole position και το άλλο 50% από τη δεύτερη θέση, οπότε η μάχη παραμένει ορθάνοιχτη.

Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του Σέρχιο Πέρες που μετά τον πρώτο γρήγορο γύρο όλων των πιλότων στο Q3, βρέθηκε στην κορυφή και ήλπιζε ότι θα πανηγύριζε την πρώτη pole position της καριέρας του. Τελικά έμεινε τρίτος, μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βάλτερι Μπότας που κουβαλάει και την ποινή των 5 θέσεων στο grid θα εκκινήσει ένατος αφού δεν κατάφερε να απειλήσει κανέναν από τους τρεις πρώτους. Οι δύο Ferrari επιβεβαίωσαν τη δυναμική που τους δίνει ο νέος κινητήρας και βρέθηκαν πάνω από τις McLaren.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP των ΗΠΑ.

 


Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 22.00 και θα μεταδοθεί από την Cosmote TV και την ERT.

www.bnsports.gr 


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0