Καρώ Σημαία

Φερστάπεν vs Χάμιλτον: Για 6η φορά φέτος άλλαξε χέρια η κορυφή της βαθμολογίας

Φερστάπεν vs Χάμιλτον: Για 6η φορά φέτος άλλαξε χέρια η κορυφή της βαθμολογίας
Αν αναλογιστεί κανείς ότι το ρεκόρ σε μία σεζόν της Formula 1 είναι 10 αλλαγές στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος των οδηγών, μπορεί να αντιληφθεί ότι ίσως ζούμε μία από τις συγκλονιστικότερες σεζόν στην ιστορία του σπορ.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Αν τον περασμένο Μάρτιο στο Μπαχρέιν όταν ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ποδαρικό με το δεξί στη σεζόν, κάποιος έλεγε πώς μετά από 16 αγώνες της φετινής σεζόν θα είχαμε 6 αλλαγές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας…. θα τον πέρναγαν για τρελό. Κι όμως αυτό έχει συμβεί και με δεδομένη τη μικρή διαφορά των 6 βαθμών υπέρ του Φερστάπεν, δεν είναι καθόλου απίθανο να απειληθεί και το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του σπορ.

Το 2012 ήταν η τελευταία φορά που είχαμε τόσες πολλές αλλαγές (8 συνολικά) στην πρωτοπορία αλλά τότε στους πρώτους έξι αγώνες είχαμε 4 διαφορετικούς πιλότους που οδήγησαν την κούρσα. Φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική με τους Φερστάπεν και Χάμιλτον να είναι οι μόνοι διεκδικητές του τίτλου. Ας θυμηθούμε πώς έχει κυλήσει η σεζόν.

1. Ο Χάμιλτον παίρνει τη νίκη στο Μπαχρέιν και οδηγεί την κούρσα στους πρώτους 4 αγώνες της σεζόν.

2. Στο Μονακό ο Μαξ Φερστάπεν κάνει την πρώτη ανατροπή με τη νίκη του στο Πριγκιπάτο.

3. Ο Ολλανδός διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι τον 11ο αγώνα. Στη Βουδαπέστη ο Χάμιλτον τερμάτισε 2ος και εκμεταλλεύτηκε την 9η του Φερστάπεν για να ξαναπάρει το προβάδισμα στη βαθμολογία.

4. Ιδανική χρονική στιγμή για τον Φερστάπεν να ξαναπάρει τα ηνία. 2 αγώνες μετά, στο εντός έδρας grand prix, ξαναπαίρνει την πρώτη θέση αφήνοντας 3 βαθμούς πίσω τον Λιούις Χάμιλτον.

5. Στη Ρωσία ο Χάμιλτον πήρε τη νίκη, ο Φερστάπεν από 19ος στην εκκίνηση εξασφάλισε τη 2η θέση και έτσι δεν τον στεναχώρησε ιδιαίτερα το ότι έχασε την πρωτοπορία.

6. Η τελευταία, μέχρι την επόμενη, αλλαγή ήρθε στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε 2ος και πήρε το προβάδισμα των 6 βαθμών. 


Εξίσου εντυπωσιακό είναι και αυτό που συμβαίνει στους 7 τελευταίους αγώνες. Η μεγαλύτερη διαφορά πρώτου – δεύτερου είναι μόλις 8 βαθμοί με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια 4 φορές!


Με δεδομένο ότι η πρώτη θέση δίνει 25 βαθμούς και η 2η 18, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι εναλλαγές στην κορυφή είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι το φινάλε της σεζόν. Στην ιστορία της Formula 1 έχουμε δει δύο πρωταθλήματα με 10 αλλαγές στην πρώτη θέση. Το 1986 και το 2010 είναι οι χρονιές που κατέχουν το ρεκόρ. Σε καμία από τις 2 δεν είχαμε μόλις 2 πρωτοπόρους. Αν οι Φερστάπεν και Χάμιλτον συνεχίσουν έτσι θα μιλάμε για τη συγκλονιστικότερη μάχη όλων των εποχών μεταξύ 2 πιλότων.

Οι τελευταίοι 6 αγώνες της Formula 1

24 Οκτωβρίου Τέξας

7 Νοεμβρίου Μέξικο

14 Νοεμβρίου Σάο Πάολο

21 Νοεμβρίου Λοσάιλ (Κατάρ)

5 Δεκεμβρίου Τζέντα (Σαουδική Αραβία)

12 Δεκεμβρίου Άμπου Ντάμπι

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0