Πρόσωπα

Λεωφόρος, Καραϊσκάκης και… OPAP Arena; Ο Μπράντον Τόμας ξέρει να επιλέγει τα «θύματα» του! (video)

Λεωφόρος, Καραϊσκάκης και… OPAP Arena; Ο Μπράντον Τόμας ξέρει να επιλέγει τα «θύματα» του! (video)

Μπορεί ο Μπράτον Τόμας να μην είναι ο ορισμός του επιθετικού «killer», όμως ο Ισπανός ξέρει πολύ καλά πως να βάζει την μπάλα στα δίχτυα, την ώρα που αυτή «καίει» περισσότερο.

Αν μπορούσε κάποιος να περιγράψει τον φετινό ΠΑΟΚ με τρεις απλές λέξεις, τότε αυτές ίσως και να ήταν «μηχανή των γκολ».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διανύει μία άκρως παραγωγική χρονιά με 117 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αποκλειστικά στο πρωτάθλημα βρίσκεται σαφώς στην κορυφή της σχετικής λίστας με 69 γκολ και τον Παναθηναϊκό να είναι ακριβώς πίσω του με 67.

Μπορεί φέτος οι «ασπρόμαυροι» να σκοράρουν για… πλάκα, όμως η συζήτηση που υπάρχει γύρο από τα φορ, είναι τεράστια. Για την Stoiximan Super League, ο Σαμάτα έχει «πληγώσει» τα αντίπαλα δίχτυα μόλις δύο φορές, ενώ ο Μπράντον Τόμας το έχει καταφέρει έξι. Όμως η ιστορία πίσω από τα γκολ του Ισπανού είναι εντελώς διαφορετική.

samata-tomas.webp  

Ο Τόμας μπορεί να μην σκοράρει συχνά, το κάνει όμως εκεί που ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται περισσότερο και κυρίως στις έδρες που η «απόδραση» με έναν ή και περισσότερους βαθμούς θεωρείται… επικίνδυνη αποστολή.

Μετά την ήττα από τον Άρη (1-0, 10/03) στην πρεμιέρα των Play Offs της Stoiximan Super League, οι Θεσσαλονικείς ήθελαν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, για την δεύτερη αγωνιστική του «μίνι» πρωταθλήματος και τα κατάφεραν.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην Λεωφόρο με το «μαχαίρι» στα δόντια και σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» μέσα στην έδρα, ενός εκ των άμεσων ανταγωνιστών του για τον τίτλο (3-2, 31/03).

Ο Μπράντον Τόμας ήταν αυτός που πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και διατήρησε «ζωντανή» μία παράδοση που λίγοι θα περίμεναν από έναν επιθετικό που… δεν σκοράρει.

Τα τέσσερα από τα έξι γκολ που έχει πετύχει ο Ισπανός στο φετινό πρωτάθλημα, είναι σε Καραϊσκάκης και Λεωφόρο. Κι όμως στις έδρες των δύο «αιώνιων» δείχνει την εκτελεστική του δεινότητα και μετατρέπεται σε φορ υψηλής κλάσης.

Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από τον Παναθηναϊκό, με τον Τόμας να ανοίγει το σκορ στο 19ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της «πράσινης» άμυνας. Μπορεί στο τέλος το παιχνίδι να έληξε 2-2 (01/10), αυτός όμως έκανε την δουλειά του.

Το παιχνίδι που θα έχει μείνει αξέχαστο σε κάθε φίλο του ΠΑΟΚ, είναι σίγουρα η «4αρα» στον Πειραιά. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε επί του Ολυμπιακού με 4-2 (05/11) για την 10η αγωνιστική, με τον Τόμας να πετυχαίνει το δεύτερο και το τρίτο τέρμα, μετατρέποντας την βραδιά σε «ασπρόμαυρο» θρίαμβο.

Τελευταίο γκολ του, ήταν στο Κυριακάτικο ντέρμπι (31/03). Ο Μπράντον Τόμας μετράει από δύο γκολ σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκης και ποιος ξέρει, μπορεί σειρά να έχει η OPAP Arena. Άλλωστε την ερχόμενη Κυριακή (07/04) αναμένουμε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0