Football Talk

Λεωφόρος και Play Offs, δεν «κολλάνε» για τον Παναθηναϊκό: Από το 73% της κανονικής διάρκειας, στο... 16 σε έξι ματς! (video)

Λεωφόρος και Play Offs, δεν «κολλάνε» για τον Παναθηναϊκό: Από το 73% της κανονικής διάρκειας, στο... 16 σε έξι ματς! (video)
Το πρωτάθλημα μοιάζει να «απομακρύνεται» για τον Παναθηναϊκό. Και αν όντως χαθεί και φέτος, τα εντός έδρας παιχνίδια, θα είναι ο Νο.1 λόγος.

Ο Παναθηναϊκός δεν πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ και ηττήθηκε με 3-2 στη Λεωφόρο, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.  


Οι «πράσινοι» έχασαν αρκετό έδαφος στην «κούρσα» του τίτλου, αφού πλέον βρίσκονται στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, την ώρα που έμειναν για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι δίχως εντός έδρας νίκη στο... μίνι-πρωτάθλημα!

Συμπεριλαμβανομένης και της περσινής σεζόν, το «τριφύλλι» έχει να νικήσει στο Απόστολος Νικολαΐδης σε ματς για τα Play Offs, από τις 9 Απριλίου του 2023, όταν και είχαν επικρατήσει 2-0 του Ολυμπιακού

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός μετρά τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στα παιχνίδια των Play Offs που διεξήχθησαν στη Λεωφόρο, την ίδια στιγμή που πριν από το νικηφόρο ντέρμπι με τους Πειραιώτες, υπήρχε και η «γκέλα» με τον Βόλο (0-0), η οποία ήταν καθοριστική στην... οικονομία του πρωταθλήματος.


Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι υπόλοιπες ομάδες του Big-5, έχουν καλύτερο απολογισμό από τον Παναθηναϊκό στις εντός έδρας αναμετρήσεις των Play Offs, τα τελευταία δύο χρόνια.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει η κάθε μία από τις ομάδες στην έδρα της, ο ΠΑΟΚ μετρά δύο νίκες, Άρης και Ολυμπιακός έχουν από τρεις, ενώ η ΑΕΚ έχει νικήσει τέσσερις φορές τους αντιπάλους της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και όλα αυτά, ενώ την περσινή σεζόν, οι εντός έδρας βαθμολογικές απώλειες του Παναθηναϊκού, αποδείχθηκαν «μοιραίες» για τους «πράσινους», την ώρα που φέτος, οι ίδιοι δείχνουν να μένουν από... νωρίς πίσω. Και το πρωτάθλημα απομακρύνεται για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Πάντως, είναι ιδιαίτερα παράδοξο το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος δεν έχει τόσα προβλήματα στη Λεωφόρο, όσα έχει στα Play Offs.

Τις τελευταίες δύο σεζόν, το «τριφύλλι» μετρά συνολικά στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, 19 νίκες σε 26 εντός έδρας ματς. Στη... γλώσσα των αριθμών, αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός έχει 73% ποσοστό νικών στα ματς που έχουν διεξαχθεί στο Απόστολος Νικολαΐδης για το πρωτάθλημα.

Κι όμως, στο... μίνι-πρωτάθλημα, το 73% παρουσιάζει τεράστια πτώση, αφού γίνεται 16%, κάτι το οποίο, είναι επί της ουσίας, «απαγορευτικό», για μία ομάδα που θέλει να κατακτήσει τον τίτλο. 


Συνοπτικά, τα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στα Play Offs:  

02/04/2023 Παναθηναϊκός - Βόλος 0-0

09/04/2023 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0

30/04/2023 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

03/05/2023 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

14/05/2023 Παναθηναϊκός - Άρης 1-1

31/03/2023 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0