Football Talk

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3: «Άλωση» της Λεωφόρου, ο ένας ξανά κορυφή και ο άλλος στα... σχοινιά από νωρίς! (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3: «Άλωση» της Λεωφόρου, ο ένας ξανά κορυφή και ο άλλος στα... σχοινιά από νωρίς! (video)
Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, για την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Οι χαμένες ευκαιρίες των «πράσινων» και η άμεση αντίδραση των φιλοξενούμενων τους έδωσαν το τρίποντο στην Αθήνα!

Με μεγάλης σημασίας αγώνα ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική στα Play Off της Stoiximan Super League στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο Τερίμ επέλεξε μια διαφορετική… συνταγή από τις συνηθισμένες για τους γηπεδούχους, ενώ ο Λουτσέσκου πήγε σε πιο «ασφαλείς» επιλογές.

Ξεκίνημα με άμεσο γκολ για τον ΠΑΟΚ περιλάμβανε το… ρεπερτόριο και στην πρώτη «κατεβασιά» των φιλοξενούμενων από τα αριστερά με τον Ράφα Σοάρες, ο οποίος γέμισε για την περιοχή, εκεί που βρισκόταν ο Ντεσπόντοφ και με ένα πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-0 στο 2ο λεπτό.

Άμεση αντίδραση είχε ο Παναθηναϊκός, που μετά από ομαδική συνεργασία, με τον Ιωαννίδη και τον Κώτσιρα, ο τελευταίος βρήκε τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή. Ο Σλοβένος σούταρε από δύσκολη θέση και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στο 6ο λεπτό. Δυο ακόμη σουτ του Μλαντένοβιτς στο 11’ και το 13’ δεν ανησύχησαν τον Κοτάρσκι.

Διαδοχικές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μπράντον να βρίσκεται σε θέση βολής κατόπιν λάθος της ανασταλτικής λειτουργείας του Παναθηναϊκού, με τον Ντραγκόφσκι να σώζει με το πόδι σε κόρνερ. Από αυτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μια κεφαλιά με τον Κεντζιόρα, αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ έδιωξε ξανά σε κόρνερ.

Με μια αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Μπερνάρ ανέβασε τον Παναθηναϊκό στο τερέν στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, η μπάλα άλλαξε πλευρά για τον Κώτσιρα, αυτός σέντραρε, την κεφαλιά πήρε ο Κεντζιόρα, όμως όχι με καλό τρόπο και ο Μπερνάρ πήρε το ριμπάουντ. Με ένα σουτ με αρκετή δυσκολία, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-1. 

Ο ΠΑΟΚ όμως, δεν πτοήθηκε και βρήκε πολύ γρήγορη απάντηση, ανακτώντας και πάλι το προβάδισμα. Ο Μεϊτέ, με μια υπέροχη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ράφα Σοάρες, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και μοίρασε για το δεύτερο δοκάρι στον Τόμας, που ερχόταν τρέιλερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 στο 37ο λεπτό.

Με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μισό, όταν ο Παλάσιος από τα δεξιά στο 48’ πάτησε περιοχή, μοίρασε για τον Ιωαννίδη, αλλά εκείνος δεν πρόλαβε την μπάλα για πολύ λίγο, όντας χωρίς αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ όμως, ένα λεπτό αργότερα, είχε και πάλι άμεση απάντηση με τον Ντεσπόντοφ να σεντράρει από τα αριστερά για τον Τόμας και ο Ντραγκόφσκι έκανε ακόμη μια σημαντική επέμβαση απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Ο ρυθμός παρέμεινε στα ύψη, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ξανά στο 52’ από τα αριστερά με τον Μπερνάρ να βρίσκει μια εξαιρετική κάθετη για τον Χουάνκαρ, ο οποίος βρήκε τον Ιωαννίδη μέσα στη περιοχή, αυτό πλάσαρε, όμως η μπάλα και πάλι πέρασε λίγο εκτός εστίας. Από στημένη φάση τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος του ΠΑΟΚ και ο Κοτάρσκι απέκρουσε με τα χέρια.

Τρομερή, διπλή, χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 69ο λεπτό του παιχνιδιού, με τον Χουάνκαρ να σεντράρει από τα αριστερά για τον Γεντβάι που πήρε μια καρφωτή κεφαλιά και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ σταμάτησε την μπάλα με τα πόδια, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Κροάτης εκτέλεσε την εστία, αλλά ο Κουλιεράκης τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης (46’ Ρούμπεν Πέρεθ), Κώτσιρας, Τσέριν (79’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46’ Παλάσιος)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ότο (77’ Βιερίνια), Μεϊτέ, Σβάμπ, Τάισον, Μούργκ (60’ Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (61’ Κωνσταντέλιας), Τόμας (72’ Σαμάτα)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0