Football Talk

Η Ελλάδα χρειάζεται πιο πολλούς… Μπερνάρ: Ο Βραζιλιάνος που δίδαξε ήθος σε 60 δευτερόλεπτα! (video)

Η Ελλάδα χρειάζεται πιο πολλούς… Μπερνάρ: Ο Βραζιλιάνος που δίδαξε ήθος σε 60 δευτερόλεπτα! (video)

Να σέβεσαι τον Μπερνάρ. Να εκτιμάς τον πρώην επιθετικό της Έβερτον. Να χαίρεσαι που βρίσκεται στη χώρα μας. Την… σέβεται πιθανώς περισσότερο από πολλούς. Μία απλή κίνησή του άλλωστε, φρόντισε να «κλέψει» την παράσταση απέναντι στη Μαρσέιγ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ!

Έχει περάσει από πολλούς «μεγάλους» συλλόγους ο Μπερνάρ, πριν έρθει στην χώρα μας.

Έχει παίξει στην Premier League, έχει φορέσει τη φανέλα της Έβερτον, έχει σκοράρει απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει δει ξανά τον εαυτό του σε μεγάλη διοργάνωση, έχει βρει δίχτυα και πάλι στο Champions League, παίζοντας με το σήμα της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο στήθος.

Για όσους παρακολουθούμε αγγλικό ποδόσφαιρο, η φυσιογνωμία του μας ήταν γνωστή πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το ήθος του σαφώς και δεν το γνωρίζαμε.

Για το ήθος του συζητάμε. Όχι για το αν εξάπτεται εύκολα, όχι για το αν είναι οξύθυμος εντός αγωνιστικού χώρου. Σε τελική ανάλυση, δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν αυτά. Το ήθος του είναι αυτό που μας έδειξε στην ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ στη Λεωφόρο.

Σκοράρει, δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά δεν πανηγυρίζει. Είναι μέρα πένθους άλλωστε για την Ελλάδα, αλλά αν το δούμε ψυχρά, δεν έχει την υποχρέωση να το σεβαστεί.

Νιώθει όμως την ανάγκη να το πράξει. Σηκώνει τα χέρια, κρατά τον ενθουσιασμό του μέσα του, είναι ανέκφραστος. Το ματς τελειώνει και ο Παναθηναϊκός κερδίζει τη Μαρσέιγ. Ο Μπερνάρ είναι ήρωας. Είναι ο άνθρωπος του παιχνιδιού. Ποσώς τον ενδιαφέρει.

Ξέρει καλά πως θα έπρεπε να ήταν μία μέρα γιορτής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το παιχνίδι διεξάγεται απλώς γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ένας Βραζιλιάνος, που έχει περάσει από τα αγγλικά γήπεδα, ήρθε στην Ελλάδα και μας δίδαξε ήθος. Μας έμαθε πόσο σημαντικές είναι οι αξίες.

Θέλουμε και άλλους σαν τον Μπερνάρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τους χρειαζόμαστε. Είναι αναγκαίοι. Μας κάνουν καλύτερους. Όσο καλύτερους μπορούν να μας κάνουν.

Η Έβερτον, η Αλ Σάρζα, η Μινέιρο, η Σαχτάρ είχαν έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ τους. Και ο Παναθηναϊκός έναν εξαιρετικό άνθρωπο!



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0