Basket Talk

EuroLeague Round 33: Έχασε αλλά προκρίθηκε η Μακάμπι, εκτός 8άδας η Εφές!

EuroLeague Round 33: Έχασε αλλά προκρίθηκε η Μακάμπι, εκτός 8άδας η Εφές!

Η Μακάμπι ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της προτελευταίας (33ης) αγωνιστικής της EuroLeague, όμως έχασε μόλις για ένα πόντο, με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» την οκτάδα, ενώ η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, αποκλείστηκε και με τη... βούλα από τη συνέχεια!

Σχετικά Άρθρα

Όσα έγιναν στην 33η αγωνιστική της EuroLeague, με την Μακάμπι να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα Play Off, τη Ζαλγκίρις να παραμένει «ζωντανή» και την Εφές να αποκλείεται και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Ζαλγκίρις
– Μακάμπι 68-67

«Κονσέρτο για πολυβόλα» η Μακάμπι, η οποία με κύριο εκφραστή τον Λορένζο Μπράουν, σούταρε δίχως σταματημό από τα 6.75 και ήταν εύστοχη. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν «εκρηκτικός», με τη Ζαλγκίρις κυρίως να βασίζεται σε αντεπιθέσεις και γρήγορο μπάσκετ προκειμένου να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να «ξεφύγουν» στο σκορ. Με Χέιζ και Τέιλορ το πέτυχε και μετέβη στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο τρίποντο (42-45).

Σαφέστερα υποδεέστερο από το υπόλοιπο ματς, το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν αντίστοιχο της ποιότητας και της ενέργειας που μπορούν οι δυο ομάδες να βγάλουν στο παρκέ. Ο Μπόλντγουιν έβαλε ένα από τα καλάθια της χρονιάς, σκοράροντας από την άλλη άκρη του παρκέ.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα που κρίθηκε το ματς, ο Τζος Νέμπο πήρε δις το επιθετικό ριμπάουντ, αστόχησε επανειλημμένα και στην κόντρα, η Ζαλγκίρις κέρδισε το φάουλ, με 21.1’’ να απομένουν, με τον Αϊζέια Τέιλορ να ευστοχεί όμως μόνο στη μία (68-67). Ο Μπόλντγουιν ανέλαβε την τελευταία επίθεση και αποδείχθηκε «μοιραίος» για την ομάδα του λαού, καθώς αστόχησε στην προσπάθειά του.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Τέιλορ 12, Λεκάβιτσιους 5, Χέις 3, Σμιτς 13, Μπιρούτις 2, Λουκοσιούνας, Μπραζντέικις 9, Πολονάρα 7, Ντίμσα 3, Μπουτκεβίτσιους 8, Ουλάνοβας 6

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπράουν 11, Μπάλντγουιν 12, Μάρτιν 12, Σόρκιν 4, ΝτιΜπαρτολομέο, Χίλιαρντ 3, Κοέν 10, Νίμπο 11, Κόλσον 4

Φενέρμπαχτσε – Εφές 103-86

FtDaHt3X0BEdOkr.jpg

Η Εφές έψαχνε απεγνωσμένα τη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που η Ζαλγκίρις επικράτησε επί της Μακάμπι, στο Κάουνας. 

Στον τουρκικό «εμφύλιο», η Φενέρ είχε σε εξαιρετική μέρα τον Νικ Καλάθη, ο οποίος πραγματοποίησε καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας τους 9 από τους 23 πόντους των γηπεδούχων. Ένας άλλος Έλληνας της Φενέρ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ συνέβαλε σημαντικά στο να αποκτήσει η ομάδα του Ιτούδη σταθερό προβάδισμα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη γενικά είχε τον έλεγχο του αγώνα, ακόμα και όταν οι Κλάιμπερν και Λάρκιν πήραν… μπροστά στην τελευταία περίοδο. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο 38’ «τελείωσε» το ματς καθώς με τρίποντο, το έστειλε στους 14 πόντους (97-83) και αυτή ήταν και η χαριστική βολή στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που αποκλείεται και μαθηματικά από τα Play Offs της EuroLeague.

Χαμός έγινε στο τέλος, με τον Εργκίν Αταμάν να αποχωρεί 36 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, και τον Κλάιμπερν να είναι έτοιμος να πιαστεί στα χέρια με τον Στέφανο Δέδα, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν. 

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μότλει 11, Χαζέρ, Χέις-Ντέιβις 26, Μπιμπέροβιτς, Πίερ 17, Τζεκίρι 8, Γκούντουριτς 10, Ντόρσεϊ 17, Καλάθης 14

ΕΦΕΣ: Λάρκιν 13, Μπομπουά 8, Σίνγκλτον, Μπράιαντ 7, Κλάιμπερν 21, Πλάις 3, Μίτσιτς 16, Μ’Μπαγέ 8, Ζίζιτς 10

Βαλένθια – Βίρτους Μπολόνια 79-68

FtDfRt8X0BkSzye.jpg

Βαθμολογικά δεν είχε σημασία, καθώς αμφότερες δεν έχουν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στα Play Offs της EuroLeague, όμως Βαλένθια και Βίρτους έπαιξαν για την «τιμή τους» με τις… νυχτερίδες να κερδίζουν τον αγώνα.

Ο Σον Έβανς ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε για την ομάδα του Άλεξ Μουμπρού, μετρώντας 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε λιγότερα από 16 λεπτά, ενώ από πλευράς ηττημένων ο Σέμι Οτζελέγε έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, προσφέροντας 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάρπερ 2, Κλαβέρ 2, Πουέρτο 4, Πραντίγια 6, Ουέμπ 7, Λόπεζ-Αροστέγκι 4, Τζόουνς 10, Ράντεμπο 9, Έβανς 15, Αλεξάντερ 14, Χέρμανσον, Ριβερό 6

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Μάνιον 9, Μπακό, Ζαιτέ 10, Λούντμπεργκ 8, Σενγκέλια 6, Χάκετ, Μέναλο, Μίκι 9, Ουίμς 5, Οτζελέγε 21

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 79-67
real.jpg

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το… χρέος της απέναντι στην Μπάγερν στην Ισπανία, επικράτησε με 79-67 και παραμένει στο παιχνίδι για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, εκμεταλλευόμενη την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι.

Στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός ότι η «βασίλισσα» διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, ήταν αρκετά άστοχη και δεν μπορούσε να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας. Γι’ αυτό φρόντισε και ο Αντρέας Ομπστ, που κρατούσε σχεδόν μόνος του τη γερμανική ομάδα στο «κόλπο», οδηγώντας την στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-36.

Από εκεί και πέρα, όμως, όλα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» μετά την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια και έφτασαν να προηγούνται με 12 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (56-44). Διαφορά που κράτησαν σχετικά εύκολα έως και την ολοκλήρωση του αγώνα, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 79-67.

ΡΕΑΛ: Κοσέρ, Ράντολφ 6, Αμπάλδε 3, Χάνγκα 9, Χεζόνια 20, Ροντρίγκεζ 6, Ντεκ 2, Κορνελί 5, Ταβάρες 7, Γιαμπουσέλ 10, Εντζάι, Μούσα 11

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ουέιλερ-Μπαμπ 8, Ουόλντεν, Γκιφάι 6, Μπονγκά 2, Γιάραμαζ 2, Λούτσιτς, Ομπστ 21, Τσίπσερ 6, Βίμπεργκ, Γκιλέσπι 2, Τσίταμ 20

Μπασκόνια - Βιλερμπάν 120-100

FtD1vnEWwAEZ3Vj.jpg

Η Μπασκόνια έσπασε το ρεκόρ πόντων της σε έναν αγώνα στη EuroLeague, με «θύμα» τη Βιλερμπάν, σκοράροντας 120 και διέλυσε τους Γάλλους που παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι Βάσκοι θα πρέπει να παίξουν τα... ρέστα τους για την πρόκριση στα Play Offs στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό (13/04, 21:00), αφού η Ζαλγκίρις δεν τους έκανε τη χάρη να χάσει από την Μακάμπι λίγο νωρίτερα.

Σε τρομερό «φεγγάρι» ήταν για τους Ισπανούς ο Ντάριους Τόμσον, που σκόραρε 23 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ και συγκέντρωσε 36 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Χάουαρντ 5, Χέιντεγκερ 3, Ραιέστε, Μαρίνκοβιτς 10, Ντίεζ 6, Τόμπσον 23, Κοτσάρ 15, Ίνοτς 8, Κοστέλο 9, Γκιεντράιτις 19, Χομς 12, Κούρουκς 10

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Μάθιους 25, Μποστ 12, Καουντί 11, Τάιους 4, Ντε Κολό 19, Φαλ 4, Λάιτι 12, Ομπασοάν 4, Πονς 9

Δείτε τη βαθμολογία της EuroLeague ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0