Πρόσωπα

Εθνική Γερμανίας: Όσα έκανε ο Κουράνι το 2004, κάνει ο Φίλκρουγκ το 2023… (video)

Εθνική Γερμανίας: Όσα έκανε ο Κουράνι το 2004, κάνει ο Φίλκρουγκ το 2023… (video)

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Νίκλας Φίλκρουγκ, ο οποίος αισίως έφτασε τέσσερα συνεχόμενα γκολ με την εθνική Γερμανίας, γεγονός που είχε να λάβει χώρα από το 2004.

Ήταν Αύγουστος του 2004, όταν η Εθνική Γερμανίας είχε αποδεχθεί πως ο ρόλος του σέντερ φορ ανήκει πλήρως στον Κέβιν Κουράνι. Έναν επιθετικό που γνώριζε το γκολ, «ζούσε» για αυτό και ακόμη και αν δεν αποτελούσε ποτέ τον killer εντός περιοχής, αποτελούσε τον βασικό λόγο που ουδείς προπονητής ήθελε η μπάλα να φτάσει στα πόδια του με προϋποθέσεις.

Το καλοκαίρι εκείνου του ημερολογιακού έτους, στα φιλικά απέναντι σε Βραζιλία και Αυστρία, ο Κουράνι ήταν «καυτός» και είχε σημειώσει και τα τέσσερα γκολ που είχε σημειώσει η χώρα του. Χατ-τρικ κόντρα στους Αυστριακούς, το μοναδικό του με τη φανέλα των «πάντσερ» σε 52 αναμετρήσεις και γκολ απέναντι στη «Σελεσάο», στο 1-1 στο Βερολίνο.


Έκτοτε, τα τελευταία 19 χρόνια, κανένας παίκτης της Γερμανίας, μπόρεσε να βρει δίχτυα σε τέσσερις συνεχόμενες περιπτώσεις με την ομάδα του. Και φτάσαμε στο 2023, για να επαναληφθεί το εν λόγω σκηνικό με τον Νίκλας Φίλκρουγκ, ο οποίος πλέον μετρά τέσσερα διαδοχικά γκολ με τα «πάντσερ».

Η αρχή έγινε απέναντι στην Κόστα Ρίκα, που διαμόρφωσε το τελικό 4-2, στη νύχτα αποκλεισμού των Γερμανών από το Παγκόσμιο Κύπελλο, για να ακολουθήσουν τα δύο γκολ του με το Περού και το τελευταίο κόντρα στο Βέλγιο.

Μόνο το τελευταίο προέκυψε από το σημείο του πέναλτι. Μόλις το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας από τα «11» βήματα, μετά τη σεζόν 2011/12, όταν και είχε ευστοχήσει με την U-19 κόντρα στην Εσθονία.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0