Basket Talk

Μουστάφα Φαλ: Έπαιξε σαν... πλέι μέικερ και έκανε ρεκόρ στις ασίστ!

Μουστάφα Φαλ: Έπαιξε σαν... πλέι μέικερ και έκανε ρεκόρ στις ασίστ!
Μπορεί να έλειπε ο Κώστας Σλούκας από την «καλοκουρδισμένη μπαλάντα» του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο τα καθήκοντά του ανέλαβε κάποιος 28 εκατοστά ψηλότερός του. Ναι, καλά καταλάβατε ο Μουστάφα Φαλ διάβαζε άψογα το παιχνίδι των Λιθουανών, μοίρασε επτά τελικές πάσες, όσες και ο Ουόκαπ και έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ στη Euroleague.
Σχετικά Άρθρα
H δημιουργία είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό... χάρισμα. Η δυνατότητα εξεύρεσης μίας ιδανικής τελικής πάσας στο μπάσκετ όπου η εξέλιξη της φάσης θα φέρει τη μπάλα εντός του αντίπαλου καλαθιού. Σε ένα μεγάλο ποστοστό έχει να κάνει με το λεγόμενο υψηλό μπασκετικό IQ και ο Μουστάφα Φαλ έδειξε στο Κάουνας ότι διαθέτει μπόλικο από δαύτο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Κάουνας για την 29η Αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ουσιαστικά «σφυχταγκάλιασε» και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs. Και σε αυτή τους την επικράτηση, οι Πειραιώτες είχαν φανερούς και αφανείς ήρωες. Ο άχαστος Σάσα Βεζένκοφ ήταν σίγουρα ο MVP πετυχαίνοντας και το τελευταίο καλάθι του αγώνα (ένα εξαιρετικά δύσκολο fade away) ενώ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει αυτή η πρόβα... Final-4. Ωστόσο το μπάσκετ είναι το πιο ομαδικό άθλημα και ο Μουσταφά Φαλ το απέδειξε περίτρανα αυτό.

Ο Γάλλος «δεινόσαυρος» των Πειραιωτών, διάβαζε εξαιρετικά την άμυνα των Λιθουανών και τα συχνά double-team που του έκαναν οι παίκτες της Ζαλγκίρις, πασάροντας εξαιρετικά τη μπάλα είτε στην week side είτε στην... καρδιά της ρακέτας και τα συνεχή κοψίματα των συναθλητών του. 
5812633.jpg

Ο Φαλ υπήρξε καθοριστικός στο διάστημα εκείνο της τρίτης περιόδου που ο Ολυμπιακός πάτησε το... γκάζει από το 40 όλα και «έχτισε» διψήφια διαφορά, όχι μόνο με τα τελειωματά του αλλά κυρίως πασάροντας με τρομερή συνέπεια και αποτελεσματικότητα τη μπάλα.

Σλούκα απόντος, ο Γάλλος «πύργος» ήταν ο απρόσμενος συμπαραστάτης του Τόμας Ουόκαπ στη δημιουργία των Πειραιωτών με τον γίγαντα των 2 μέτρων και 18 εκατοστών να μοιράζει 7 ασίστ (!).

Ο αριθμός αυτός φυσικά και αποτελεί προσωπικό ρεκόρ καριέρας για τον Μουστάφα Φαλ στην Ευρωλίγκα, σπάζοντας εκείνο που είχε έως τώρα από τον περασμένο Δεκέμβη και το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ (30/12, 5 τελικές πάσες).

Το γεγονός αυτό καθέ αυτό φανερώνει περίτρανα για μία ακόμα φορά πως αυτό που συμβαίνει στον Πειραιά τη φετινή σεζόν είναι έργο... πολλών, ακόμα και απρόσμενων X-Factors που βγαίνουν μπροστά όταν χρειάζεται.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0