Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-2: «Έμφραγμα» στο φινάλε και... ιδανικός αυτόχειρας ο δικέφαλος!

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-2: «Έμφραγμα» στο φινάλε και... ιδανικός αυτόχειρας ο δικέφαλος!
Όπως και στον πρώτο γύρο στην Τούμπα έτσι και στην Τρίπολη, οι αναμετρήσεις του Αστέρα και του ΠΑΟΚ είχαν τα πάντα εκτός από νικητή (2-2). Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Αρκάδων να «σοκάρουν» τους Θεσσαλονικείς στο φινάλε και να τους... πάρουν τη μπουκιά από το στόμα εκεί που έδειχναν έτοιμοι για σπουδαίο διπλό. Δύο γκολ πέτυχαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις, ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Ατιένθα.
Η πρωτεύουσα του Μοριά παραδοσιακά δεν είναι και ο πιο φιλόξενος τόπος για τον ΠΑΟΚ και αυτό επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά στο πλαίσιο της 22ης Αγωνιστικής της Super League. Παρότι οι Θεσσαλονικείς φαίνονταν πως είχαν βρει το... αντίδοτο (είχαν κερδίσει πέρυσι με 1-0) και ήταν «αγκαλιά» με ένα σπουδαίο διπλό, έπαθαν μπλακ-αουτ στο φινάλε, δέχτηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις (91' Σίτο και 94' Ατιένθα) και έμειναν με την προσπάθεια (2-2). Κάπως έτσι μπορούν να αισθάνονται και οι Αρκάδες πως πήραν την εκδικησή τους καθώς το ίδιο αλλά από την ανάποδη είχε συμβεί στον πρώτο γύρο στην Τούμπα.
1o Ημίχρονο
Πολύ δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο παιχνίδι, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να ανοίγει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από κόρνερ, ο Νάσμπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ολιβέιρα χωρίς να το θέλει του επέστρεψε τη μπάλα και ο στόπερ του ΠΑΟΚ έβαλε μπροστά τον «δικέφαλο» για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και έβγαινε συνεχώς με προϋποθέσεις προς την εστία του Παπαδόπουλου για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβαδισμά του. Στο 10ο λεπτό ο Νάρεϊ πέρασε εύκολα την άμυνα του Αστέρα, έκανε το σουτ όμως ο Παπαδόπουλος κάλυψε ωραία και έδιωξε σε κόρνερ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες ήρθε στο 12', με τον Ριέρα να βγάζει μια απίστευτη σκαφτή κάθετη μπαλιά στον Κρέσπι, που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά αντί να κοντρολάρει, τελείωσε τη φάση με τη μία και δεν βρήκε εστία.

Οι παίκτες των δύο ομάδων έμπαιναν πολύ δυνατά αλλά καθαρά στις μονομαχίες και αυτό είχε σαν επακόλουθο τα... νεύρα που δεν έλειψαν. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τις ομάδες να παράξουν ποδόσφαιρο. Στο 36 ο Νάρεϊ έκανε ένα δυνατό σουτ το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου για να έρθει η σειρά του Σίτο τρία λεπτά αργότερα (39') να πιάσει ένα φανταστικό σουτ-βολέ που υποχρέωσε τον Ζίβκοβιτς στην επέμβαση του αγώνα αν όχι της αγωνιστικής στο «παραθυράκι» του, με τη βοήθεια του δοκαριού.

Ο καταιγισμός καλών φάσεων έφερε την... αγρανάπαυση μέχρι και την ανάπαυλα με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (1-0) και τον Αστέρα να καλείται να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο 45λεπτο.


2ο Ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος η πρόθεση από μεριάς Λουτσέσκου ήταν ξεκάθαρη. Να παγώσει το ρυθμό, να κυκλοφορήσει η ομάδα του τη μπάλα και να μη ρισκάρει τόσο όσο στο πρώτο μέρος. Και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφερε.

Οι αλλαγές των δύο «καπετάνιων» από τον πάγκο έφεραν φρέσκα πρόσωπα στο χορτάρι αλλά τίποτα δεν άλλαξε ως προς την εικόνα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 79' για να έρθει η πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος με το σουτ του Γκαρντάβσκι και την επέμβαση του Ζίβκοβιτς. Στο 82' ο ΠΑΟΚ σε μία φάση που δεν... μύριζε γκολ, πήρε «μαξιλαράκι ασφαλείας» ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Με έξοχο πλασέ στην κίνηση από τον Μπράντον Τόμας ύστερα από παράλληλη πάσα του Ράφα Σοάρες, ο «Δικέφαλος» ένιωσε ότι... κλείδωσε το ματς και την υπόθεση νίκη και εκεί την πάτησε.

Ο Αστέρας προσπάθησε αμέσως να απαντήσει με τον νεαρό Προύντζο, που έκανε το ντεμπούτο του αλλά η μπάλα έφυγε για εκατοστά εκτός. Παρόλα αυτά οι Αρκάδες μόλις ξεκίνησε ο έξτρα χρόνος έφτασαν στη μείωση του σκορ με τον Σίτο.

Όμως «βάσταγαν» και άλλο ένα για το φινάλε. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από το δυνατό σουτ του Τασουλή, ο Ζίβκοβιτς έκανε την απόκρουση, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» στην περιοχή των φιλοξενούμενων,ο Τασουλής γέμισε κι ο Ατιένθα μέσα από την περιοχή με κεφαλιά έκανε το 2-2 και σόκαρε τους φιλοξενούμενους.


Η φάση του Αγώνα
Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, φυσικά εκείνη που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. 

Ο MVP
Μέσα σε 4 λεπτά άλλαξαν όλα και το... βραβείο του MVP επίσης. Ο πιο επικίνδυνος του αγώνα ήταν ο Σίτο για την εν γένει προσπαθειά του στον αγωνιστικό χώρο, το γκολ που μείωσε (2-1) αλλά και τη συνεισφορά του στην ισοφάριση (δεν αφήνει την μπάλα να βγει κόρνερ, κάνει την ατομική ενέργεια και... σπάει στον Τασουλή που βγάζει την τελική πάσα για τον Ατιένθα).


Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (46’ Γκαρντάβσκι), Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες (87’ Τασουλής), Σανταφέ (70’ Προύντζος), Αλάγκμπε, Κρέσπι, Σίτο, Ριέρα (77’ Τιλίκα), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε (88’ Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (88’ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77’ Τάισον), Ολιβέιρα (68’ Τόμας).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0