Football Talk

Πρωτάθλημα... ανοιχτό για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και «αιωνίους»: Πέρασαν 21 χρόνια! (video)

Πρωτάθλημα... ανοιχτό για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και «αιωνίους»: Πέρασαν 21 χρόνια! (video)
Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 21 χρόνια, αλλά Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, είναι ξανά και οι τέσσερεις στο «κόλπο» ενός τίτλου, μετά από 19 αγωνιστικές. Ακριβώς, όπως, τη σεζόν 2001/02. Φέτος, όμως, πού θα «κάτσει» η μπίλια;
Η 19η αγωνιστική της Super League «πέρασε» και άφησε πίσω της... συντρίμια. Το «διπλό» του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, δεν ήταν απλώς μία εμφατική νίκη. Ναι, πρόκειται -κυρίως- για μία βαθμολογική και ψυχολογική τόνωση, μία «δήλωση» πως το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι ξανά στο... κόλπο του πρωταθλήματος. Περισσότερο απ' όλα, όμως, ήταν μία ακόμα επιβεβαίωση πως το φετινό πρωτάθλημα δικαιολογεί πλήρως τον χαρακτηρισμό του, ως το καλύτερο των τελευταίων ετών. Πώς να μην είναι, άλλωστε;

 
Η Super League είχε συνηθίσει το πρωτάθλημα μίας ταχύτητας και τις διψήφιες διαφορές από νωρίς στην τελευταία δεκαετία. Πώς να διαχειριστεί, ότι στην έναρξη της φετινής 20ης αγωνιστικής, τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, με τη μεγαλύτερη απόσταση από την κορυφή, να είναι οι έξι βαθμοί; Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται για μία πρωτόγνωρη συνθήκη.

Η 20η αγωνιστική της σεζόν 2017/18 βρήκε την ΑΕΚ να ηγείται της «κούρσας» με 41 βαθμούς, έναντι 40 του ΠΑΟΚ, 39 του Ολυμπιακού και 37 του Ατρομήτου. Τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο, με απόσταση ίση ή μικρότερη των έξι βαθμών από την κορυφή. Πόσες ήταν, όμως, οι πιθανότητες, να κατακτήσει τον τίτλο ο Ατρόμητος σε εκείνη τη σεζόν; Λίγες.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ «μονομάχησαν», με τους «κιτρινόμαυρους» να βγαίνουν νικητές και να κατακτούν το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια «ανομβρίας». Η εξίσου απαιτητική «κούρσα», όμως, της σεζόν 2001/02, δεν είχε ανάλογο, ευχάριστο φινάλε για την «Ένωση».



Ο Ολυμπιακός «οδηγούσε» την κούρσα με 41 βαθμούς και ακολουθούσαν η ΑΕΚ με 40, ο Παναθηναϊκός με 38 και ο ΠΑΟΚ με 35. Εν τέλει, το πρωτάθλημα κρίθηκε στην προτελευταία αγωνιστική, στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» ήταν πρώτη και της αρκούσε τόσο η νίκη, όσο και η ισοπαλία. Προηγήθηκε, αλλά ηττήθηκε με 4-3 και έμεινε 2η, στην ισοβαθμία με τους «ερυθρόλευκους». Μία εβδομάδα αργότερα, πήρε τη... ρεβάνς, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο, έμεινε η πικρία μίας μεγάλης χαμένης ευκαιρίας να δώσει τέλος στα οκτώ -τότε- χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τρίτος, στο -3, ενώ ο ΠΑΟΚ τέταρτος, στο -10. Φέτος, πού θα κάτσει η «μπίλια»;




Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0