Football Talk

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3: «Δικέφαλη» παράσταση, πράσινη κατάρρευση και... φωτιά στο πρωτάθλημα! (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3: «Δικέφαλη» παράσταση, πράσινη κατάρρευση και... φωτιά στο πρωτάθλημα! (video)
Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό σε παράσταση για έναν ρόλο, επικρατώντας με σκορ 3-0 (22/01) και ξαναμπήκε στο... κόλπο του τίτλου! «Σόου» από τον Γιάννη Κωνσταντέλια, που ήταν «παρών» και στα τρία γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά».
Ένας φοβερός ΠΑΟΚ, με «μαέστρο» τον Γιάννη Κωνσταντέλια, έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από τη Λεωφόρο, επικρατώντας με σκορ 3-0 του Παναθηναϊκού (22/01)! «Παρών» σε κάθε γκολ των Θεσσαλονικέων ο 19χρονος Έλληνας μεσοπιθετικός, αφού είχε έμμεση συμμετοχή στο πρώτο, δημιούργησε το δεύτερο και σκόραρε το τρίτο!

Κατά αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο «έβαψε» ασπρόμαυρο το μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Super League, αλλά ξαναέβαλε τον ΠΑΟΚ στο «κόλπο» του τίτλου, όντας στο -6 από την κορυφή! Παράλληλα, έκανε «δώρο» και στην ΑΕΚ, που βρίσκεται πια σε απόσταση... αναπνοής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στο -1.

«Τέλος» και στο αήττητο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο μετά από έναν χρόνο, αφού η τελευταία φορά που έχασε εντός έδρας, ήταν στις 20 Ιανουαρίου του 2022. Κάπως έτσι, η βράβευση των Σισέ και Μπεργκ στην ανάπαυλα του ντέρμπι, δεν συνδυάστηκε και με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαρτ Σένκεφελντ στο 90+1', με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


1ο ημίχρονο

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ, ξεκίνησαν το ματς με το πόδι «κολλημένο» στο... γκάζι και στο πρώτο ημίχρονο, είχαν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι «απείλησαν» πρώτοι στο 9ο λεπτό, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε το σουτ του Τσέριν.

Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήρθε στο 24'. Ο Κωνσταντέλιας έκανε μία εξαιρετική πάσα προς τον Ολιβέιρα, αυτός βρήκε τον ελεύθερο χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σένκεφελντ, αλλά ο διαιτητής θεώρησε πως δεν υπήρξε πρόθεση.

 
Το ματς συνέχισε να έχει έντονο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο δραστήριος και εν τέλει, βρήκε το γκολ, με έναν απρόσμενο τρόπο, αφού συνεχόμενα λάθη και... καραμπόλες της μπάλας, του έδωσαν το προβάδισμα.

Στο 44ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας μετά από ασυνεννοησία της άμυνας, σούταρε, ο Μπρινιόλι απέκρουσε την μπάλα, αυτή βρήκε στον Πέρεθ και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς, που ήταν και το σκορ του 1ου ημιχρόνου.

 

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο: με γκολ για τον ΠΑΟΚ!

Ο Νάρεϊ βρήκε τον Ολιβέιρα, αυτός «πέρασε» την μπάλα προς τον Κωνσταντέλια με τακουνάκι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός στον Ζίβκοβιτς κι αυτός δεν λάθεψε, μετουσιώνοντας αυτήν τη φάση που το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου «έκρυψε» την μπάλα, σε γκολ, για το 2-0!

 
Παρά το προβάδισμα «ασφαλείας» υπέρ του, ο ΠΑΟΚ δεν «έριξε» τον ρυθμό του, γεγονός που απέδωσε «καρπούς» έξι λεπτά αργότερα.

Ο εξαιρετικός σε όλο το ματς, Γιάννης Κωνσταντέλιας, έγινε από δημιουργός, εκτελεστής και με ωραίο σουτ στο 52ο λεπτό, με το... κακό του πόδι, το αριστερό, διαμόρφωσε το 3-0!

 
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και μόλις δύο λεπτά αργότερα (54'), είχαν δοκάρι με τον Ολιβέιρα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ.



Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «ξαναμπεί» στο ματς, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στα εναπομείναντα λεπτά. Το 3-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, ενώ το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαρτ Σένκεφελντ στο 90+1' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο MVP

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Έχει συμμετοχή στο πρώτο γκολ, δημιουργεί το δεύτερο και «εκτελεί» στο τρίτο. Απίστευτο ματς.


Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, στο 44ο λεπτό. Ουσιαστικά, σε εκείνο το σημείο «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (57' Πούχατς), Κώτσιρας (57' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ρούμπεν (61' Τσοκάι), Τσέριν, Μπερνάρντ (60' Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (83΄ Σάντσες).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέκσου): Κοτάρκσι, Σοάρες, Κουλιεράκης (73' Κάργας), Ίγκνασον, Σάστρε, Αογκούστο (73' Ντάντας), Σβαμπ, Νάρεϊ (70' Τάισον), Κωνσταντέλιας (82' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (82' Τόμας).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0