Τένις

Το μήνυμα του Χατσάνοφ στην κάμερα προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο!

Το μήνυμα του Χατσάνοφ στην κάμερα προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο!
Πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, αλλά και μπελάδες για τον Κάρεν Χατσάνοφ.
Ο Κάρεν Χατσάνοφ έγινε ο πρώτος τενίστας που εξασφαλίζει μία θέση στα ημιτελικά του Australian Open, αλλά ταυτόχρονα, μπήκε σε μεγάλους μπελάδες, εξαιτίας μίας κίνησής του, μετά τη νίκη του επι του Γιοσιχίτο Νισιόκα, στον προηγούμενο γύρο.

«Συνεχίστε να το πιστεύετε μέχρι τέλους. Κράτα Αρτσακ» έγραψε στην κάμερα, κατά την καθιερωμένη υπογραφή του νικητή, στα ματς που έχουν τηλεοπτική μετάδοση. Το μήνυμά του είχε να κάνει με τη «Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Κάραμπαχ», περιοχή που αναγνωρίζεται ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι Αρμένιοι, όπως και η μητέρα του Χατσάνοφ.

Το εν λόγω μήνυμα έφερε την άμεση και έντονη αντίδραση της οποσπονδίας τένις του Αζερμπαϊτζάν που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας την τιμωρία του Ρώσου τενίστα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Το να γράφονται στη κάμερα ευχές είναι μία παράδοση στο τένις, όμως ο Χατσάνοφ κακοποίησε την προσπάθεια αυτή προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα βρόμικα σχέδιά του. Περιμένουμε από την ITF να τιμωρήσει τον Χατσάνοφ και να πάρει δραστικά μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες κινήσεις».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0