Football Talk

AEK σημαίνει επίθεση και Νέα Φιλαδέλφεια… νίκη! (video)

AEK σημαίνει επίθεση και Νέα Φιλαδέλφεια… νίκη! (video)

H OPAP Arena από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πύλες της έχει δώσει έναν άλλο «αέρα» στην ΑΕΚ τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Η Ένωση έχει το απόλυτο 6/6 στο νέο της σπίτι, σκοράρει κατά ριπάς, ενώ την ίδια στιγμή δέχεται γκολ με το… σταγονόμετρο!

Ακόμα μία θετική εμφάνιση, ακόμα μία νίκη για την ΑΕΚ στη νεότευκτη OPAP Arena. Η Ένωση επικράτησε με 3-0 της Λαμίας για την 14η αγωνιστική της Super League, παίζοντας για ακόμα μία φορά ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Αλμέιδα είναι φανερό ότι παίζουν με διαφορετική ψυχολογία στο νέα γήπεδο της ομάδας. Ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει τρομερή αυτοπεποίθηση και ενέργεια στους παίκτες και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν λίγο πολύ γνωστό ότι αυτό το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον λαό των «κιτρινόμαυρων» θα έδινε σαφώς μία μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με το ΟΑΚΑ, το πλέον αντιποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας.

Άλλη δυναμική

Από εκείνη την ονειρική και ιστορική πρεμιέρα με τον Ιωνικό, η ΑΕΚ έδειξε σε  κάθε αντίπαλό της ότι θα περάσει δύσκολα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ευρύ 4-1 με το οποίο είχε τότε επικρατήσει της ομάδας της Νίκαιας ήταν μόνο η αρχή και συνάμα μία μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

Στα έξι ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει το απόλυτο στις νίκες. Μάλιστα αυτές συνοδεύονται και με θέαμα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πετύχει συνολικά 15 γκολ ενώ έχουν δεχθεί μονάχα ένα, στην πρεμιέρα!

Η μεγάλη διαφορά με την περσινή σεζόν

Η διαφορά με την περσινή σεζόν είναι τρομερή για την Ένωση. Σε 21 εντός έδρας ματς που έδωσε την προηγούμενη χρονιά, κατάφερε να κερδίσει μόλις τα μισά από αυτά, έχοντας 9 ήττες και δύο ισοπαλίες.

Πέρα όμως από τα αποτελέσματα που σαφώς είναι το ζητούμενο για μία ομάδα, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και το ποδόσφαιρο που αποδίδει. Η φετινή ΑΕΚ, ειδικά εντός έδρας, δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το σύνολο που κατέρρεε πέρυσι, που δεχόταν γκολ πανεύκολα και που σε καμία περίπτωση δεν εξέπεμπε σιγουριά στους φίλους της.

Πλέον, ο Αλμέιδα με την δουλειά που έχει κάνει, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό και την φρεσκάδα που έδωσε το νέο γήπεδο, παρουσιάζει ένα νέο σύνολο, με ξεκάθαρους ρόλους που παίζει σύγχρονο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το αν στο τέλος της χρονιάς αυτό μετουσιωθεί σε κάποιον τίτλο αυτό είναι μία διαφορετική κουβέντα. Το σημαντικό όμως για την ΑΕΚ είναι ότι άλλαξε και άλλαξε προς το καλύτερο. Πλέον στο νέο της «κάστρο» δείχνει πιο ανίκητη από ποτέ…

AEK_.webp

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0