Football Talk

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Τέλος στην... κατάρα των Χριστουγέννων με «σόου» Φαν Βέερτ! (video)

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Τέλος στην... κατάρα των Χριστουγέννων με «σόου» Φαν Βέερτ! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας με σκορ 3-0 (21/12) χάρις τα γκολ των Φαν Βέερτ και Λιβάι Γκαρσία, δίνοντας τέλος στην κακή παράδοση που είχε «χτίσει» στις αναμετρήσεις της πριν τα Χριστούγεννα!
Χριστούγεννα με «χαμόγελα» για την ΑΕΚ μετά από 14 χρόνια! Ο Τομ Φαν Βέερτ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της Λαμίας, σκοράροντας δις, και με το τελικό 3-0 (21/12), «σφραγίστηκε» η επιστροφή της «Ένωσης» στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη Super League με το... δεξί, μετά τη διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κάπως έτσι, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα παρέμεινε αήττητο, για 10η σερί αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα και διατήρησε το «απόλυτο» νικών στην OPAP Arena. Από την άλλη, η φιλοξενούμενη Λαμία δεν «γεύτηκε» τη χαρά της νίκης για 8ο συνεχόμενο ματς.

1o ημίχρονο

Η ΑΕΚ «μπήκε» με ορμή στην αναμέτρηση και πριν ακόμα συμπληρωθούν δύο λεπτά παιχνιδιού, είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία.

Ο Μάνταλος συνεργάστηκε άψογα με τον Ρότα, ο δεύτερος «πάτησε» περιοχή, «έσπασε» την μπάλα στον Πινέδα, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

 
Στο 10ο λεπτό, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα απείλησε ξανά. Ο Λιβάι Γκαρσία τσίμπησε την μπάλα με κεφαλιά, ο Μάνταλος έφυγε στην αντεπίθεση, σούταρε εκτος περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν ξανά σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

 
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αραούχο λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ, αλλά το σουτ του, εντός περιοχής, αλλά από πλάγια θέση, κατέληξε πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (31'), η Λαμία σημείωσε την πρώτη της απειλή. Ο Σιμόν έκανε τη σέντρα, ο Νούνιες την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Ρότα και ο Αθανασιάδης την μπλόκαρε.

Η τελευταία καλή προσπάθεια της ΑΕΚ στο 1ο μέρος έγινε στο 34'. Ο Χατζισαφί σέντραρε από τα αριστερά, ο Γκαρσία βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε την μπάλα.

Η Λαμία «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες με τον Τζανδάρη στο 44', αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

 

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Λαμία έκλεινε καλά τους διαδρόμους, προβληματίζοντας την γηπεδούχο ομάδα.

Μάνταλος και Αραούχο λίγο έλειψε να δώσουν τη λύση στο 54', όταν συνδυάστηκαν, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση. Δεν είχε, όμως, απάντηση και στην προσπάθεια του νεοεισελθέντα Τομ Φαν Βέερτ.

 
Ο Ολλανδός φορ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 62' και πέντε λεπτά αργότερα (67') χρίστηκε σκόρερ!

Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τομ Φαν Βέερτ «έπιασε» την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σαράνοφ, για να «γράψει» το 1-0, που δεν έμελλε να είναι, όμως, και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.



Στο 88ο λεπτό, ο Λιβάι Γκαρσία ήταν αδύνατο να... συγκρατηθεί από την άμυνα της Λαμίας, έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Σαράνοφ, και προς κενής εστίας, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0. Έξι λεπτά αργότερα (90+4'), ο Τομ Φαν Βέερτ βρήκε ξανά δίχτυα, και πάλι με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ρότα αυτήν τη φορά, διαμορφώντας το 3-0 ως τελικό σκορ του ματς.




Ο MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τομ Φαν Βέερτ, που «άνοιξε» τον δρόμο για τη νίκη στην ΑΕΚ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

H φάση του αγώνα

Το γκολ του Τομ Φαν Βέερτ στο 67' είναι η κομβικότερη φάση της αναμέτρησης, αφού κρίνει, ουσιαστικά, την έκβαση του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (62' Φαν Βέερτ), Αραούχο, Γκαρσία (90' Χριστόπουλος)

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες (84' Μποάκι), Μανούσος (72' Γιακουμάκης), Σλίβκα (72' Ντε Βινσέντι), Σιμόν, Μπεχαράνο (79' Μπάμπης), Γκοράνοφ (84' Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Κορνέζος

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0